Video placeholde
7
Fotogalerie

Kam vyrazit? Navštivte přátelský pivovar v Malešově

Malý pivovar, který založila parta kamarádů ve vesničce Malešov, vás okouzlí na první pohled.  Samotný pivovar navazuje na staletou historii vaření piva a v nedaleké, citlivě zrekonstruované tvrzi ze 14. století na vás dýchne nefalšovaný středověk. A k vidění je toho ještě mnohem víc.

Přátelský pivovar

V roce 2017 byl znovu po 75 letech otevřen místní mini pivovar. Kromě vybraného sortimentu piv nabízí pivovar příjemné posezení a rodinnou atmosféru. Majitelé pořádají v pivovaru i větší akce, jako jsou třeba zabijačky. Ta nejbližší proběhne už 8.12.

Místní dominantu tvoří především středověká tvrz, která prošla rozsáhlou, ale citlivou rekonstrukcí a naprosto dokonale tak reprezentuje sídlo ze 14. století. Její pravidelné prohlídky bude možné absolvovat od příštího roku, a to během veřejných slavností, které probíhají několikrát do roka. Ty jsou spojené především s místními oslavami, jako je Dobývání Malešova (7.9 2019) nebo v období vánočních svátků. V letošním roce můžete toto majestátní místo ještě navštívit o adventu (9.12), kdy bude na tvrzi autentické středověké tržiště a chybět nebude ani tematická pohádka pro děti.

Přátelský pivovar Malešov

Středověk na vlastní kůži

Pokud  chcete zažít něco opravdu neobvyklého, vyzkoušejte Glamp. Nevíte, co to znamená? Jde o stylové ubytování ve středověkých vojenských stanech s nábytkem, podlahou, osvětlením a koupelnou se sprchou a WC v každém stanu. Vše v duchu 15. století. Nebojte,  moderní prvky vybavení jsou skryty tak, aby nic nerušilo romantiku samotného zážitku. Nechybí ani zázemí ve formě středověké krčmy s autentickou kuchyní a středověké lázně, které jsou k dispozici k pronájmu. Pokud budete mít dobrodružství stále málo, můžete vyzkoušet unikátní únikovou hru produkovanou zkušeným týmem z The Chamber na motivy počítačové hry Kingdom Come. Plánovaný termín spuštění Glampu je 1. červen 2019.

Naprosto čerstvou novinkou je otevření místního muzea. Neotřelou a hlavně hravou formou, za přispění významných výtvarníků současnosti, prezentuje muzeum historii Malešova, jeho zajímavé osobnosti a události s ním spojené. Muzeum je otevřeno každý víkend od 10 do 17:00