Vskutku hloupý nápad stál mladíka téměř život. A záchranáře hodinu času.

Vskutku hloupý nápad stál mladíka téměř život. A záchranáře hodinu času. Zdroj: twitter

Vskutku hloupý nápad stál mladíka téměř život. A záchranáře hodinu času.
2
Fotogalerie

Youtuber si zasádroval hlavu v mikrovlnce. Mladý pitomec málem zemřel

Vítejte v roce 2017, kde na zdravý rozum už vůbec nikdo nehledí. Tak začíná věta článku na serveru IFL Science, který si jako první všiml ztřeštěného nápadu youtubera Jaye Swinglera. Ten se rozhodl si zacementovat hlavu v mikrovlnce. Pitomý Jay v mikrovlnce překvapivě málem zemřel.

Mohlo ho to zabít, ale co by pro nové followery neudělal. Na videu říká, že dnes udělá něco ztřeštěného, například zkusí něco, k čemu je třeba jen velmi málo pomůcek. Ukazuje sádru, z níž míchá hmotu – díky ní pak uvízne hlava dvaadvacetiletého muže v nezapojené mikrovlnné troubě.

Během devadesáti minut, které navíc youtuber zveřejnil, se jej jeho kamarád marně pokusil dostat ven. Incident nakonec skončil zavoláním záchranné služby, která muže zachránila. Trvalo jim přesně hodinu, než mladého pomatence z jeho vlastní pasti vyprostili. Hodinu, kterou mohli trávit buď v klidu, nebo případem, který si zasluhoval významnější pozornost. „Když naši muži vyjížděli k youtuberovi, nemohli pochopitelně zasahovat jinde – tam, kde to bylo více třeba,“ uvedl vedoucí záchranného sboru Simon Woodward. „Rád bych všem doporučil, aby neriskovali své životy jen pro pobavení druhých,“ varoval Woodward. Youtuber nakonec z incidentu vyvázl bez zranění.