Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Řidič zapomněl, kde zaparkoval auto. Našel ho po dvaceti letech

Německý řidič z Frankfurtu nad Mohanem před dvaceti lety zaparkoval svůj vůz a odešel nakoupit. Pak se vrátil, a své auto nemohl najít. Zalarmoval proto policii a uvedl, že mu vůz zřejmě někdo odcizil. To ale nebyla pravda – po dvaceti letech muž své auto našel. Na tomtéž místě, kde jej tenkrát zaparkoval.

Příběh zapomnětlivého řidiče přinesl německý deník Augsbrger Allgemein. Ten uvedl, že auto stálo na místě, kde se mělo začít stavět, a proto městská policie musela vypátrat jeho majitele, aby ho na výstavbu upozornila a vyzvala jej, aby si auto přeparkoval. Nyní šestasedmdesátiletý důchodce se proto po 20 letech dozvěděl, že jeho auto nikdo neukradl, nýbrž že jej prostě nenašel.

Auto značky BMW je nicméně nepojízdné, a tak poputuje do šrotu. Není jasné, jak je možné, že jej policie při nahlášení krádeže nevypátrala dříve. Sporná je také další okolnost: muž bude zřejmě muset zaplatit parkovné. To není vůbec malá částka, pokud město muži parkovné neodpustí, bude muž muset zaplatit v přepočtu zhruba 143 tisíc kroun.