Pár donutil sníst dívku 30 jedovatých zlatých rybek

Pár donutil sníst dívku 30 jedovatých zlatých rybek Zdroj: Getty Images

Mučení po japonsku: Matka s přítelem donutila dceru sníst jedovaté zlaté rybky

Britský deník Independet vydal včera večer zprávu o případu, který se odehrál v Japonsku. S odvoláním na japonská média popsal, jak matka se svým přítelem psychicky i fyzicky týrala svou šestnáctiletou dceru. Případ vzbudil v Japonsku velké pozdvižení.

Podle deníku The Japan Times donutil pár mladou dívku sníst jednu zlatou rybku za druhou. Yuko Ogata, matka dívky, a její partner Takeshi Egami, jsou už v této chvíli ve výkonu trestu. Případ se sice odehrál již loni v lednu, až nyní je však díky soudnímu procesu s oběma trapiteli medializován. Podle informací, které zazněly během soudního procesu, nebyl incident se zlatými rybkami jediný, ktrerý dívka musela vytrpět.

Dívku se naštěstí podařilo včasným lékařským zásahem zachránit a nemá údajně ani žádné trvalé následky. V Japonsku však případ vyvolal diskuse o funkčnosti a akceschopnosti sociálních pracovníků a služeb. Ministr pro veřejné zdraví uvedl, že zřejmě v návaznosti na tento případ bude nutné reformovat některé vyhlášky týkající se ochrany dětí.