Pár magnetů vystačí pro nekonečné kombinace her

Pár magnetů vystačí pro nekonečné kombinace her Zdroj: Magination

Chyť všechny!
Curling
Obracecí hra
Tolik srandy s pár magnety
Přeskakovací hra
6
Fotogalerie

Magnety skáčou jako živé: Neuvěřitelné, a přitom jednoduché hry norských kutilů

Čím jednodušší, tím lepší, a o to více srandy se dá s hračkou zažít. Nová hra Magination potřebuje pouze magnety - a můžete s nimi střílet, skákat či rozpohybovat velké mozaiky. Pravidla už si domyslete sami.

Kolik švandy se dá zažít s jednoduchou aplikací jedné ze základních fyzikálních vlastností? Autoři hry Magination tvrdí, že nekonečně. Stačí k tomu běžné neodymové magnety (takové jsou nejsilnější), zatavené v plastovém obalu - po jednom, po dvou a po třech magnetech.

"Můžete brát Magination jako magnetický balíček karet, nedostanete pouze jednu hru, ale sadu pomůcek, která umožní hrát neomezené množství her. A na rozdíl od balíčku karet je daleko snazší být kreativní a nalézat jedinečné způsoby hry," lákají autoři.

Ke hře sice nabízejí pár nápadů na hry, ale zároveň chystají rozjet globální komunitu, která bude přicházet s novými.

K rozjetí produkce využili autoři crowdfundingový portál Kickstarter, a dobře udělali. Lidi jejich nápad zaujal natolik, že přislíbili skoro osmkrát víc, než bylo potřeba.

Kromě nekonečné kreativity zdůrazňují výrobci jednu věc: když spolknete jeden magnet, vaše tělo si s tím poradí jako s každým jiným objektem této velikosti. Ale když brzy potom slupnete ještě druhý, mohou vám secvaknout střeva a zabít vás. Takže fakt bacha, pokud vás napadla nová hra na toto téma, mezi polykáním magnetů dodržujte mohahodinový odstup!