Z nového klipu Peaches k písni I Mean Something

Z nového klipu Peaches k písni I Mean Something Zdroj: Youtube.com

Peaches slaví klipem, jenž je pozdravem "Genderpolizei" na akademii věd. Koukněte

Kanadská muzikantka Peaches, vlastním jménem Merril Beth Nisker, jež se proslavila především alby Fatherfucker (2003) a Impeach My Bush (2006) nebo spoluprací s Pink! či Marylinem Mansonem, je už léta klasičkou žánru, pro který se vžil název electroclash. Punková provokace je jí vlastní.

 

Legendárním je videoklip Kick It, který v roce 2003 natočila společně s Iggym Popem. Její letošní album, jak píší na americkém hudebním serveru Pitchfork, „působí méně hříšně než třeba před pěti lety, protože témata genderové identity a queer sexu, stejně jako levicové politické názory, se v americké kultuře dneška stále více prosazují.

Nikoho už nepřekvapí její hesla typu: „Can´t talk right now/ This chick´s dick is in my mouth.“ (Teď nemůžu mluvit / Mám v puse čůraka týhle holky)

Peaches své včerejší sedmačtyřicáté narozeniny „oslavila“ novým klipem k písni I Mean Something, kterou nazpívala společně s další Kanaďankou Feist. Vlastně jím skládá poklonu legendám porno filmů a burlesky, i proto do něj obsadila hned celou řadu stárnoucích hvězd žánrů.

Alespoň v tomhle případě vítězí dekadence nad prudérností, což je zvláště důležité připomínat v době, kdy se u nás začínají stále častěji prosazovat spolky s až orwellovsky znějícími názvy typu Genderová expertní komora ČR, aby pak ve jménu nové morálky navrhovaly stažení výstav, jako se tomu stalo v případě malého výstavního projektu aktů Karla Richtra v knihovně akademie věd.

Vlastně tak jde o pozdrav zpoza oceánu podobným organizacím. Peaches tu oslavuje svůdnost a sexualitu žen v pokročilejším věku.