Rusové skupují po celé Itálii staré luxusní zámky a hrady

Rusové skupují po celé Itálii staré luxusní zámky a hrady Zdroj: Lionard Luxury Real Estate

Rusové skupují po celé Itálii staré luxusní zámky a hrady

Přestože Rusko postihla ekonomická krize, jeho boháči dál nakupují nemovitosti po celé Evropě. Například v Itálii se teď prodává 70 soukromých hradů a zámků, které byly celé generace v rukou šlechtických rodů. Mnohé z nich jsou podle některých Italů historickými a kulturními památkami. Informoval o tom web thelocal.it.

Majitelé těchto nemovitostí jsou nuceny prodávat svůj majetek, protože nejsou schopni platit vysoké náklady na údržbu a jsou postiženi i vysokými daněmi.

Jak informoval zástupce realitní společnosti Lionard Luxury z Florencie, asi 80 procent zájemců je z Ruska, další z Číny, Saúdské Arábie a Spojených arabských emirátů. Ceny těchto nemovitostí se pohybují od 1200 do 8500 euro za metr čtvereční a tím se blíží například cenám poblíž Central Parku v New Yorku.

Někteří Italové považují prodej některých nemovitostí za výprodej národního bohatství, protože se ale jedná o soukromý majetek, nedá se tomu zabránit.

Mezi nabízenými hrady je například Castello di Tavolese v Chianti, který byl postaven v roce 1200 a patřil rodině Farinata degli Uberti. Jejím členem byl i vojevůdce, který se objevil v Pekle známého Dante Alghieriho. K hradu patří velký park o rozloze 62 hektarů, kostel, několik statků a cena je odhadováno na 10 až 20 milionů euro.