Klaus

Klaus Zdroj: Facebook

Pojď mi to povědět sám, ty Koněve!!!

Státní svátek a vyznamenání od prezidenta republiky byly asi nejčastějšími tématy statusů tohoto uplynulého týdne. Nechci se k tomu vracet, k mikině a tak. Jen se mi nelíbilo, že Václav Klaus netleskal padlým vojákům z misí. Jenže, jak poté vyplynulo z rozhovoru pro iDnes, on je vlastně chronický netleskač. No nic. Taky se smíšci snažili mu to hned vrátit. A potěšila mě Eva Samková. Jako taková naděje. Uvnitř mladé ženy. Myslím srdce!

Facebook IkonyFacebook Ikony|archivPawluscha Nowotny prostřednictvím uživatele Katerina Safarikova:

Chudak... musi byt strasny nekoho nenavidet az za hrob

Facebook IkonyFacebook Ikony|archivJindřich Šídlo

Václav Klaus: Jak jsem statečně netleskal v Kongresu. Dobré jitro.

VrabčákVrabčák|ArchívReakce k rozhovoru Václava Klause, který označil Václava Havla za reformního komunistu. Zdá se, že tento nikým nevolený aktivista z nátlakové neziskovky objevil nový on line formát - otevřené trollování. Je to zkrátka inovátor!

Facebook IkonyFacebook Ikony|archivRadek Schovánek‎ přes Volba ředitele/ředitelky Ústavu pro studium totalitních režimů
Tak jsem po čase zabrousil na oficiální stránky ústavu, kde anonymní správce zásadně užívají plurál my. Vystřihnul tuhle krásnou větu. "Polští filmaři budou v Jičíně během listopadu točit dokument o smrti dvou obyvatel Jičína." Co dodat, "naše staré hodiny, bijí čtyři hodiny..."

VrabčákVrabčák|ArchívJiž jsem psal, že v ÚSTRu vrcholí bitva o poznání naší minulosti. Kde se bojuje o marginalizaci až zastavení digitalizace archiválií. Protože digitalizované dokumenty už nepůjde tak snadno skartovat, ztratit jako papír. S televizním nedílkem, řečeno slovy trolla klasika, Libuše Rudinské "Pavel Wonka se zavazuje" jde o jedny z mnoha snah, jak přepsat dějiny.

Facebook IkonyFacebook Ikony|archivKateřina Borková
Pojď mi to povědět sám, ty Koněve!!!
Nemusíš za sebe posílat spojku!! Tady nejseš na generálním štábu!!!!
Odkdy ty držíš Boží hod?!?
Dobytku, kterej se zleješ i na Štědrej večer jako mužik!!!
(Reakce na výroky Miloše Zemana o celistvosti Číny)

VrabčákVrabčák|ArchívMiloše Zemana zvolilo něco přes dva miliony voličů, tedy více než pět milionů dalších oprávněných voličů úpí. Není lepší školy, proč chodit k volbám.

MasarykMasaryk|Facebook

Facebook IkonyFacebook Ikony|archivMartin Schmarcz
Prý jsou protesty v Hongkongu placeny ze Západu. Pokud je to pravda, dal Západ peníze na správnou věc. Od Sametové revoluce jsem neviděl nic tak úžasného. Vlastně je to ještě úžasnější, protože narozdíl od nás čelí lidé v Hongkongu komunistickému režimu, který je v plné síle, ne v rozkladu.

VrabčákVrabčák|ArchívJenomže my jsme stejně jako ten režim taky v rozkladu, co lide Království koblih? Viz statusy výše.

Facebook IkonyFacebook Ikony|archivJan Moláček
Byl jsem hrozně zlobivý dítě. Vymyslel jsem takovou taktiku - když třeba přišla Marie Molackova do pokoje a řekla, abych zavřel knížku a zhasnul, tak jsem prohlásil, že si nečtu a mám zhasnuto. Co na tom, že lampička svítila a v ruce jsem měl otevřenou knížku. Správně jsem vytušil, že proti absurdní a drzé lži nemůže protistrana dost dobře argumentovat (promiň mami!!!). Ovšem netušil jsem, že jsem objevil strategii běžně a úspěšně využívanou v politice a diplomacii.
"Nejsom ve stretu zájmov."
"Na Ukrajině nejsou žádní ruští vojáci."

Prostě. Geniální!

SamkováSamková|Facebook

Facebook.com/MovemberCZ
VrabčákVrabčák|ArchívEva Samková je neobyčejná mladá dáma! Musím se přiznat, že ji obdivuju, pro její občanské postoje a lidský přístup. Ve prospěch dobré věci dala svůj vítězný knírek a - už jsem zaregistroval, že řada žen si fotí selfie s nakresleným knírkem a sdílí. Dobrá práce, Evo! Díky. Je to naděje, že holky na nás kluky umí být i hodné. Tak na to, my kluci, mysleme, až je pozveme někam na tancovačku. Vše se nakonec v dobré obrátí, to vám všem za Reflex přeje kolega Vrána ;)

LáskaLáska|Facebook

 

Facebook není jen největší a nejpropracovanější seznamka světa, je to i sociální zpravodajská síť, která nám poskytuje svého druhu kritický filtr. V informačním smogu pro každého z nás "přátelé na fejsu" vytvářejí každodenní zpravodajský set. Zbavený informací, které nepotřebujeme vědět. A takhle je to i s Vrabčákem podle Facebooku. Pošlete nám i vy své týdenní sety, jak jste viděli svět vy prostřednictvím svých přátel.