William a Kate očekávají druhého potomka

William a Kate očekávají druhého potomka Zdroj: Profimedia.cz

Další potomek Williama a Kate změní pořadí nároku na britský trůn. Podívejte se jak

Princ William a jeho manželka Kate oznámili, že čekají druhé dítě, to ale změní po narození potomka i pořadí v nástupnictví britského trůnu. Jak to tedy bude?

Po oblíbené královně Alžbětě II. (stala se panovnicí už v roce 1952) je první v nástupnictví její prvorozený syn Charles. Následuje princ William, jeho syn George a nové dítě William a Kate. Pak princ Harry a Andrew, další syn královny a vévoda Yorku. Na celou následnickou řadu se můžete podívat na grafu.

Podle internetové encyklopedie Wikipedia mohou britský trůn podle Zákona o nástupnictví z roku 1701 získat pouze potomci Žofie Falcké, kteří jsou anglikánského nebo protestantského vyznání a nejsou ve svazku s osobou římskokatolického vyznání.

V Británii žádný parlamentní zákon nevejde v platnost, dokud není panovníkem podepsán. Ale o pevnosti tamní demokracie svědčí to, že od roku 1708 se nestalo, že by byl nějaký zákon přijatý parlamentem královnou či králem odmítnut.

Další potomek Williama a Kate změní pořadí nároku na britský trůn. Podívejte se jakDalší potomek Williama a Kate změní pořadí nároku na britský trůn. Podívejte se jak | Daily Mail