#womaninblack

#womaninblack Zdroj: Twitter

#womaninblack
#womaninblack
#womaninblack
3
Fotogalerie

Tajemná žena v černém fascinuje Ameriku

Chodí podél velkých i malých měst, oděná celá v černém, s obličejem upřeným do země a holí, jíž se podpírá. Začínají o ní vznikat legendy a její příběh podléhá téměř mytizaci. Lidé se za ní ohlížejí, volají na ni a chtějí s ní mluvit. Ona s nikým však mluvit nechce, prostě si jde dál svou cestou. Kdo je tajemná žena v černém?

Její cesta je fascinující. Pěšky a sama křižuje Spojené státy, a už si na sociálních sítích vysloužila velkou spoustu přezdívek. Lidé se předbíhají v tom, kdo přesněji, či možná spíše barvitěji popíše

její příběh. Stačí jenom, aby tajemná žena v černém prošla svým typickým krokem, shrbená, a je o příběh postaráno.

„Lidé v tom hledají nějakou záhadu, něco neuvěřitelného,“ popisuje jedna z žen, která cestovatelku Spojenými státy viděla u silnice. Lidé, kteří ji viděli, jí často tleskají, ona se však neohlíží a jde dál. Svůj obličej skrývá před objektivy fotoaparátů i zvědavců, kteří se jí třeba snaží následovat.

Příběh této ženy popsala BBC, a nyní je již na sociální síti Twitter několik tisíc příspěvků, které nesou hashtag #womaninblack. Žena však nepromluvila ani s BBC, která jí chtěla „vytěžit“, tedy slovy policejní hatmatilky nechat jí vyprávět svou motivaci k nekonečné chůzi Amerikou.

Jenže žena s nikým nepromluví, a tak semitský zpravodajský server spojil s jejím bratrem. Jeho jméno je Raymond Poles. V rozhovoru pro BBC řekl, že jeho sestra ztratila během několika posledních let dva své manžely a nedávno také otce. Rozhodla se tedy zřejmě i proto vydat na pouť, tisícikilometrovou cestu Spojenými státy, již započala v Alabamě před několika týdny, a skončí ji ve Virginii. Její jméno je Elizabth Poles. Když se žena dostala do Winchesteru, rozjařený dav ji následoval, a nechtěl ji nechat v její chtěné samotě. A tak se žena vydala na policejní stanici, kde musela strážníky požádat, aby dav uklidnili. Ti poté dokonce vydali tiskovou zprávu, že tato žena vyhledává klid a samotu, a tímto vyzvali občany, aby jí toto umožnili.