Milenci

Milenci Zdroj: Profimedia

Sex? To je jen nuda, stereotyp a nespokojenost. To říká mnoho Britů. A co Češi?

Cítíte se nespokojení se svým sexuálním životem? Tak to určitě nejste sami. Podle nové studie, kterou zveřejnil web dailymail.co.uk, je například třetina Britů v ložnici nespokojena, pětina si milování dopředu plánuje a není v tom vůbec nic romantického a spontánního. Až 84 procent lidí uvedlo, že jejich sexuální život byl „nudný“.

Dá se předpokládat, že něco podobného zažívají moderní společnosti všude na světě, neexistuje moc důvodů, proč by tomu mělo být jinak. Takže jak jsou na tom Britové?

Kromě zmíněných čísel si cela čtvrtina Britů myslí, že jejich sexuální život uvízl ve slepé uličce, a že pohlavní styk mají někdy už jen z nutnosti udržení vztahu či manželství s partnerem. Slovo jako vášeň a překvapení už mnoho párů vypustilo ze své „nabídky“. Vše se stává i v sexu předvídatelné a to je podle většiny lidí špatně. Přesto to sami tak dělají.

Když padly ve studii otázky, jak svůj sexuální život někdo vylepšil, tak většina respondentů uvedla, že si koupila pornofilmy či různé pomůcky a asi čtvrtina, že si pořídila erotické spodní prádlo. Podle sexuologů to ale moc sex nezlepší, jsou to pořád jen náhražky silného erotického pouta mezi lidmi. To „hračky“ nedokážou nahradit.

Sex už prostě v našem uspěchaném a rušném životě není prioritou. Tak zní hodnocení autorů studie.