Weluree Ditsayabut

Weluree Ditsayabut Zdroj: Reuters

Miss Thajsko se zřekla titulu, nevydržela útoky na Facebooku kvůli svým politickým názorům

Politická poznámka na sociálních sítích vás může připravit i o dobře rozběhnutou kariéru. Není to ani měsíc, co byla Weluree Ditsayabut (22) korunována v Bangkoku jako Miss Universe Thajsko. Měla svoji zemi reprezentovat i na světové soutěži, jenže v pondělí se vzdala titulu. Nevydržela útoky na sociálních sítích, které kritizovaly její někdejší slova k politice.

Thajsko se už dlouho otřásá kvůli nejrůznějším protestům, až nakonec po nepodařených únorových volbách provedla armáda puč a snaží se nastolit klid. Ditsayabut už před několika měsíci na Facebooku napsala několik slov proti příznivcům tehdejší premiérky Jinglak Šinavatrové: „Jsem tak naštvaná na všechny ty zlé aktivisty, měli by být všichni popraveni.“ nikdo si toho ale nevšímal. Situace se změnila v polovině května, kdy vyhrála soutěž Miss.

Někdo našel její vyjádření a rozběhla se proti ní na Facebooku a Twitteru brutální kampaň, která ji napadala za politické názory a někteří lidé začali útočit i na její vzhled a rodinu. Mladá žena to nevydržela a titulu nejkrásnější ženy země se zřekla.

Stalo se tak v důsledku vypjaté politické situace, což je věc ve světě skutečně zvláštní.