Jacqueline Kennedy

Jacqueline Kennedy Zdroj: Profimedia.cz

Nalezené dopisy Jacqueline Kennedyové ukazují, jak trpěla nevěrami svého manžela

Dopisy Jacqueline Kennedyové adresované irskému knězi, se před několika dny poprvé dostaly na veřejnost. Žena nejslavnějšího amerického prezidenta, Johna Fitzgeralda Kennedyho (zemřel po atentátu v roce 1963), v nich mimo jiné píše o nevěře svého manžela a nesnesitelném období, které prožila poté, co ho zavraždili. Jako první o tom informoval deník Irish Times.

Kennedyová srovnávala v dopisech svého manžela s Macbethem a bála se, že jeho vysoké ambice ho doženou do náruče jiných žen. Napsala to reverendovi Josephu Leonardovi. „Je podobný sukničkář jako můj otec, miluje balení žen, ale vztahy s nimi ho nebaví. Jakmile se můj otec s mou matkou oženil, začal flirtovat s ostatními ženami a to mojí matku téměř zabilo,“ napsala Kennedyová v dopise, který je z roku 1952.

Také se přiznala, že způsob života v elitní společnosti ve Washingtonu jí nenaplňoval. „Tento svět vypadá zvenčí úžasně, ale když v něm žijete, tak často procházíte peklem.“

Po zastřelení Kennedyho napsala Leonardovi dopis, kde popisuje svoji hořkost vůči Bohu a vnitřní boj, ve kterém se snažila neztratit katolickou víru. „Myslím si, že zde musí být Bůh, jinak svého manžela již nikdy nepotkám,“ napsala Jackie v roce 1963 poté, co JFK v Dallasu zavraždili.

Všechny nalezené dopisy se budou dražit 10. června v Sheppardově irském aukčním domě ve městě Durrov. Jejich předpokládaná cena je mezi 550 tisíci až 1,1 milionem dolarů. “Dražili jsme již hodně zajímavých věcí, ale tato sbírka je všechny překonává,“ řekl v úterý ředitel aukčního domu Philip Sheppard.