Herečky i herci v rámci kampaně  na film Nymfomanka předstírali orgasmus.  Druhá zleva je představitelka hlavní role  Charlotte Gainsbourgová, s níž přinášíme rozhovor na straně 32.

Herečky i herci v rámci kampaně na film Nymfomanka předstírali orgasmus. Druhá zleva je představitelka hlavní role Charlotte Gainsbourgová, s níž přinášíme rozhovor na straně 32. Zdroj: Aerofilms

Dopřejte si orgasmus, stačí stisknout tlačítko, tvrdí vědci

Vědci vynalezli přístroj, který může stisknutím tlačítka vyvolat ženský orgasmus. Je o něco menší než krabička cigaret. Zařízení používá elektrody, které jsou napojeny na páteř. Orgasmy se spouštějí pomocí dálkového ovládání. Informaci přinesl známý vědecký týdeník New Scientist.

Vědci ale upozorňují na to, že stroj není zaměřen na prodej běžným lidem, kteří si chtějí zpříjemnit den, nebo urychlit sexuální akt. Je zaměřen na ženy, které nemohou za normálních podmínek dosáhnout orgasmu (v tomto bodě někteří odborníci namítají, že část žen orgasmus nikdy nezažila).

Na celý systém přišel chirurg z americké Severní Karolíny Stuart Meloy. Popsal v New Scientist, že se tak stalo při zkoumání těla jedné pacientky. „Dával jsem na ní elektrody a najednou začala vzdychat. Zeptal jsem se jí, co se děje, a ona odpověděla: Tohle musíte naučit mého manžela.”

Bohužel „instantní“ orgasmy přicházejí pouze tehdy, když se necháte operovat. Proceduru popsal doktor Meloy takto: „Během operace zůstává pacient při vědomí. Pouze tak může chirurg umístit elektrody na správné nervy v páteři. Zákrok ale probíhá podobně, jako když se do těla dává kardiostimulátor. Je to záchrana jen pro opravdu beznadějné případy,“ vysvětlil Meloy.

Jenže, který případ je v této záležitosti „beznadějný“?

Tlačítko na orgasmusTlačítko na orgasmus | New Scientist