Santa Claus

Santa Claus Zdroj: YouTube.com

Ve Washingtonu postřelili Santa Clause, který rozdával dárky

Rozdávání vánočních dárků může být i nebezpečná práce. Důkazem toho je jeden Santa Claus, kterého včera v americkém hlavním městě Washingtonu postřelili. Někdo ho lehce zranil střelou do zad.

Padesátiletý Xavier Hawkins rozdává v převleku Santa Clause dětem dárky již mnoho let. Tentokrát měl v rámci tradiční akce, která se koná již více než dvacet let, připraveny dárky pro 800 dětí z chudých rodin. Hned na začátku ho ale někdo postřelil do zad. Naštěstí se ukázalo, že to byla jen rána ze vzduchovky. Policie ale případ vyšetřuje, protože považuje podobný čin za nebezpečný. A předpokládá, že ho má na svědomí některé z místních dětí. Vše zachytil kameraman společnosti WJLA, jenž zveřejnila video, které mezitím obletělo půlku světa.

Hawkins procházel ulicí Stevens Road v jihovýchodní části Washingtonu, kterou obývají chudší obyvatelé a kde léta přetrvávají vážné ekonomické problémy. Když viděl, jak mu z okna jednoho domu mávají tři děti, otočil se, aby jim zamával a pozdravil je. V tom ucítil ránu v zádech. Jak se pak ukázalo, způsobil ji výstřel ze vzduchovky. Říká, že celkem slyšel tři či čtyři rány. Naštěstí v rámci akce měl tento Santa Claus doprovod, takže sanitka byla na místě za pár minut. A pokračování dárků po chvilce zděšení pokračovalo, na místo se po ošetření vrátil i samotný Xavier Hawkins.