Obálka časopisu Playboy Leden - Únor 2014 a božská Kate Moss

Obálka časopisu Playboy Leden - Únor 2014 a božská Kate Moss Zdroj: profimedia.cz

Obálka časopisu Playboy Leden - Únor 2014 a božská Kate Moss
Modelka pózuje s obálkou Playboye
Kate Moss jako zajíček
Tato titulka dnes již neexistujícího časopisu The Face, Kate Moss proslavila
Kate pro časopis The Face
7
Fotogalerie

Kate Moss se svlékla pro Playboy: I po těch letech je stále sexy

Stále jedna z nejžádanějších světových modelek se rozhodla, že svět ohromí tím, jak dobře vypadá. Povedlo se.

Je to jeden z nejznámějších příběhů světové módy. Sarah Doukasová, zakladatelka modelingové agentury Storm Model Management si v roce 1988 všimla na letišti v New Yorku tehdy čtrnáctileté teenagerky Katherine Moss. Dívka nebyla na první pohled nijak atraktivní, ale to bylo právě to, v čem byla Doukasová dobrá. Dokázala prostě vidět potenciál tam, kde ostatní nikoliv.

Kate se proslavila až o dva roky později svojí slavnou titulní stránkou pro britský kultovní (a dnes již neexistující) časopis The Face. Nenápadné fotografie zubící se teenagerky z modelky udělala hvězdu. Proti dlouhonohým „supermodelkám“ minulé dekády, jakými byly třeba Cindy Crawford nebo Elle Macpherson představovala zajímavý protipól.

Svoji druhou obálku pro The Face nafotila v roce 1996 jako globální superstar a přítelkyně Johnnyho Deppa. A od té doby ji nezastavilo nic. Drogové skandály, románek s Petem Doherthym, narození dítěte, rozchod s otcem dítěte, vydavatelem Jeffersonem Hackem… prostě nic.

Nikdy se nevěnovala ekologii, nesnažila se být tváří charity, nejezdila do Afriky, nepropagovala veganství, neprotestovala proti pokusům na zvířatech a rozhovory dávala, jen když se někdo chtěl na něco zeptat. A proto vypadá pořád tak dobře. Což se dá zjistit i z fotografií pro časopis Playboy, které nafotila s dvojicí fotografů Mert And Marcus. Hurá.