To nejlepší z mistrovství knírů a vousů

To nejlepší z mistrovství knírů a vousů Zdroj: Greg Anderson

To nejlepší z mistrovství knírů a vousů.
To nejlepší z mistrovství knírů a vousů.
To nejlepší z mistrovství knírů a vousů
To nejlepší z mistrovství knírů a vousů
To nejlepší z mistrovství knírů a vousů
20
Fotogalerie

Svůdný mušketýr i drsný motorkář: Jak se vám líbí to nejlepší z mistrovství knírů a vousů?

Vypěstovat si takové vousy, aby vypadaly upraveně a ještě k tomu šik, dá opravdu zabrat. I přesto, že většina žen bohatému plnovousu neholduje, jsou muži, kteří se v porostu na své tváři doslova vyžívají a dokonce se účastní různých soutěží. Podívejte se na nejlepší kousky z letošního mistrovství vousů a knírů, které se konalo v New Orleans.

Začátkem září se do New Orleans sjelo na sto padesát mužů, aby se pochlubili porostem na své tváři. Právě v tomto městě se totiž konal už čtvrtý ročník  Just For Men National Beard and Moustache Championships - mistrovství plnovousů a knírů. Zůčastnit se mo mohl kdokoliv bez ohledu na národnost, věk nebo náboženství. Soutěžilo se celkem v osmnácti kategoriích a splnit podmínky soutěže nebylo podle vizáže účastníků zase až tak těžké.

Hlavním kritériem byla totiž originální úprava knírků, bradek a plnovousů. To, co někteří soutěžící dokázali na svém obličeji vytvořit, bylo často dost neuvěřitelné a šílené. Mnozí muži vypadali, jako kdyby strávili několik měsíců na ulici, jiní se zase mohli pyšnit vzhledem mušketýrů. Všechny podivné úpravy fascinovaly fotografa Grega Andersona natolik, že dokonce plánuje vydat celou knihu se snímky, které na soutěži pořídil. Podívejte se na to nejlepší z letošního ročníku.