Klaun obchází ulicemi Northamptonu

Klaun obchází ulicemi Northamptonu Zdroj: Facebook

Strašidelný klaun
Klaun v noci děsí lidi na ulicích.
Strašidelný klaun
4
Fotogalerie

V noci klepe na dveře domů a děsí rodiny: Northampton obchází šílený klaun

Mají bavit děti, často ale nahání hrůzu dospělým. I přesto, že mají klauni úsměv od ucha k uchu, jsou mnohými lidmi vnímáni spíše jako hororové postavy. Jeden takový obchází ulicemi Northamptonu v Anglii a rozhodně se neostýchá přijít až ke vchodovým dveřím a zaťukat. Otevřeli byste?

Na bílé hlavě má červené vlasy a obrovskými rty rozdává úsměvy. Kolem krku nosí uvázaného pestrobarevného motýlka a na sobě směšný kostičkovaný komplet. Klaun je prostě miláčkem většiny dětí zvlášť, když v ruce drží plyšové hračky a balónky. Pro dospělé však mnohdy tenhle chlapík zase tak srandovní není. Kdy ale nastává ten zlom, že se z dětského baviče stane pro dospěláky hrůzostrašná postava, která by strčila do kapsy i „kývajícího se otce se sekyrou v ruce“ ze Třiceti případů Majora Zemana?

Mnozí mají totiž maskovaného srandistu spojeného s různými hororovými příběhy a filmy. Proto už za jeho úsměvem hledají zlověstný úšklebek a čekají, kdy zpoza balónků vytáhne obří nůž a začne je pronásledovat černou tmou. V anglickém Northamptonu se ale paranoidní představy pomalu stávají skutečností. V pátek 13. září se totiž v nočních hodinách objevil na ulici klaun a jako děsivý přízrak postával na chodníku. Spatřily ho už tisíce lidí, například když obcházel u sochy dvou běžících dětí a s mrazivým úsměvem mával plyšovým medvídkem. Naposledy byl viděn v pondělí nad ránem.

 

Na sociálních sítích si lidé vyměňují zážitky s novým postrachem Anglie. Někteří se dušují, že už se do Northamptonu nepodívají, jiní popisují, jak šíleného klauna viděli stát u domů a desítky minut koukat zblízka do oken. Dokonce prý v noci zaklepal na dveře neznámé rodiny a zeptal se, jestli nechtějí vymalovat parapety, žádné náčiní s sebou ale neměl.

Ze strašidelného klauna se rázem stala celebrita a má dokonce vlastní stránku na Facebooku, kde má už přes jednašedesát tisíc obdivovatelů.