Malí siláci

Malí siláci Zdroj: Eric Sahrmann

Malí siláci vám naženou strach.
Malí siláci vám naženou strach.
Malí siláci vám naženou strach.
3
Fotogalerie

Děti se zjevem siláka Hulka: Na tahle mimča si raději nedovolujte

Roztomilá neviňátka zabalená v bílé zavinovačce a nevinný kukuč. Tak takové fotky dětí rozhodně nemůžete čekat od Erica Sahrmanna. Ten totiž mimča snímal v pózách karatistů a boxerů. Chtěli byste mít tyhle malé drsňáky doma, nebo vám spíš nahání strach?

Našlo by se asi jen velmi málo lidí, kterým by miminka nepřipadala roztomilá. Co když se ale začnete vlastních dětí bát? Jestli vám to připadá jako nesmysl, prohlédněte si snímky Erica Sahrmanna. Fotograf z Chicaga totiž vybočil ze stereotypu aranžování mimek jako ztělesnění nevinnosti a předvedl je v úplně novém světle.

Na jeho obrázcích totiž nejsou „ňuňánci“ k pomazlení, ale silní boxeři a nebezpeční karatisté. Šestatřicetiletý fotograf se rozhodl pro tento projekt proto, aby zdůraznil důležitost dětského zdraví. Malí Hulkové se však nerodili vůbec snadno. Sám Sahrmann tvrdí, že několikrát se dokonce chystali pár snímků vzdát a ze šlamastyky je vytáhla náhoda. Například, když se pokoušeli zvěčnit mimčo jako křičícího karatistu, dítě jako naschvál nechtělo otevřít ústa tak, aby fotografie vypadala věrohodně.  Nakonec je zachránilo až mohutné zívnutí.

Ke konečnému výsledku musela být samozřejmě použita i digitální úprava a všechny obrázky jsou složeny klidně i z patnácti různých fotografií. Stylisté také drželi mladé Schwarzeneggry v bojových pozicích, aby měly snímky ten správný efekt. Chtěli byste mít také doma taková „zlatíčka“?