Vyzkoušejte, jak byste vypadali, kdybyste několik let užívali drogy.

Vyzkoušejte, jak byste vypadali, kdybyste několik let užívali drogy. Zdroj: mirror.co.uk

Vyzkoušejte, jak byste vypadali, kdybyste několik let užívali drogy.
Vyzkoušejte, jak byste vypadali, kdybyste několik let užívali drogy.
Takhle vypadá několik let drogové závislosti.
Takhle asi vypadá nádobí po divokém večírku.
Drogy člověka změní k nepoznání.
6
Fotogalerie

Jak by vypadal váš obličej po několika letech užívání drog? Vyzkoušejte si novou aplikaci

Zkažené zuby, řídké vlasy a obličej plný boláků - vizáž jako z hororu od Alfreda Hitchkoka získáte po pár letech užívání pervitinu. Pokud chcete zjistit, jak moc by závislost na metamfetaminu slušela zrovna vám, můžete si to vyzkoušet v nové protidrogové aplikaci.

Kdo by chtěl okořenit svůj život troškou strachu, tak se stačí projít parkem hrůzy na pražském Hlavním nádraží. Pokud zrovna nepřijdete o peněženku nebo rovnou celou kabelku, nějaký z místních „chábrů“ se vás alespoň pokusí připravit o nějaký ten drobáček, protože ho zrovna před chvílí okradli a on má doma deset nemocných dětí.  Že si o pár okamžiků později na lavičce před zraky kolemjdoucích prohání heroin nebo pervitin žilou, to už ho netrápí.

Panoptikum zkrachovalých existencí, které s vypadanými zuby, rozmokvaným obličejem a propoceným oblečením zdobí naší republiku, stále přibývá. Jen málo z náctiletých školáků, jenž ve víru párty vyzkoušeli nějakou tu chemii, si ale dokáže představit, jak budou po pár letech užívání metamfetaminu vypadat. A ti, co si to představit dovedou, si zase nepřipustí, že by se z nich mohla stát individua s lékárenským zápachem.

Protidrogových kampaní už byly stovky, ale podle odborníků neměla žádná z nich nějaký převratný účinek. Nyní přišel Sam Deford s aplikací, jež vám ukáže, jak byste vypadali, kdybyste metamfetamin pravidelně užívali. Program funguje podobně jako aplikace, ve kterých můžete vidět svou podobu, pokud byste vážili přes sto kilo nebo vám bylo osmdesát let. Stačí, když do rámečku nahrajete svou fotografii, a pak už sledujete proměnu vaší tváře v průběhu let.

Tvůrci doufají, že když lidé budou své zdevastované obličeje sdílet na sociálních sítích, odpor k drogám mezi náctiletými bude mnohem větší. Aplikaci si můžete vyzkoušet ZDE!