Michael Jackson a Freddie Mercury

Michael Jackson a Freddie Mercury Zdroj: Facebook

Legendy jsou zpět: Michael Jackson a Freddie Mercury vydají posmrtně společné duety

Ti dva toho mají mnoho společného. Především i po své smrti patří mezi nejzářivější hvězdy na světovém hudebním nebi. Málokdo ale tuší, že v roce 1983 spolu zpěváci nazpívali několik dosud nevydaných duetů.

Psal se rok 1983 a na Jacksonově ranči Neverland se spolu v nahrávacím studiu sešli Michael a Freddie, odhodláni natočit společnou desku. Nakonec stihli jen pár skladeb. Tlačil je totiž čas. „Byly to skvělé skladby, ale problém byl čas. Oba jsme v té době byli hodně zaneprázdnění,“ uvedl Mercury ve své biografii Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury.

A aby komplikací nebylo málo, Freddieho rozčilila jedna z nájemnic ranče Neverland, jindy roztomilá lama, která mu slupla jeden z jeho oblíbených převleků. To hvězdu popudilo natolik, že chtěla farmu okamžitě nadobro opustit. „Mercury mi zavolal a řekl: Miami, musíš mě odtud odvézt, natáčím s lamou,“ vyprávěl kdysi pobaveně manažer Qeenů Jim „Miami“ Beach.

Dvě skladby byly již vydané. Další se ocitly kdesi v „šuplíku“ a upadly do zapomnění. O nevydaných písních se až v časopise Rolling Stone rozpovídal kytarista skupiny Queen Brian May. Ten je spolu s bubeníkem skupiny Rogerem Taylorem jejich vlastníkem.

Brian May potvrdil, že skladby budou po dlouhých třiceti letech konečně zveřejněny. Fanoušci Michaela Jacksona a Freddieho Mercuryho se na ně mohou těšit již letos na podzim. May dodal, že písně jsou „vzrušující, náročné, emocionálně náročné, ale v pohodě“.

Máme se tedy opět na co těšit.