Ucho

Ucho Zdroj: Reflex

Ucho Reflexu 17.května: Co si o víkendu poslechne redakce Reflexu a jejich přátelé

Co hezkého a zajímavého budou mít lidé Reflexu na víkend v ipodech, telefonech a přehrávačích? Tipy redakce na Reflex.cz v rubrice Ucho Reflexu.

Markéta LukáškováMarkéta Lukášková|ArchívMarkéta Lukášková, Reflex

Vladimir 518 feat. Orion – V Čechách je všechno fajn

Na novou desku Vladimira 518 jsem netrpělivě čekala minimálně půl roku. A on mě nejen nezklamal, ale vyrazil mi dech a nechal mě stát s otevřenou pusou uprostřed promakané produkce a skvělého zvuku, v davu hostujících hvězd jako je Matěj Ruppert nebo Jiří Korn a textů, které jsou naštvané, bilanční, shrnující, básnické i nasrané, kde každé slovo má své místo a význam a každá věta pointu, co vás řízne. Skvělou ukázkou je song V Čechách je všechno fajn, kde Vladimir rapuje s Orionem. Takhle výstižně to naše čecháčkovství asi ještě nikdo nikdy nepopsal.

 

Dušan TománekDušan Tománek|Dušan TománekDušan Tománek, fotograf

Sex Pistols - God Save The Queen (Live from the Brixton Academy 2007)

Tenhle víkend bude ve znamení oldschool punku. Baví mě živáky, a když jsem poprvé v životě viděl tenhle záznam ze slavného klubu Brixton Academy, musel jsem se smát. Čtyřicetiletí pupkatí fotři s trojkou pod kůží, sotva dospělé děti a vyfintěné holky… publikum jako na Kabátech. Prolínat to budu s Iron Maiden, Rock in Rio.

 

Dušan TománekDušan Tománek|Dušan TománekPetr Václavek, Novebohatstvi.cz

Grizzly Bear - Sleeping Ute

Výborná deska od skupiny Grizzly Bear, kterou vydali minulý rok a kterou jsem náhodně objevil v tatranském bufetu díky svému bráchovi a aplikaci Soundhound. Zjevení. Na videu navíc s geniálním multi-instrumentálním doprovodem Rica Elsewortha.


Zdeněk StrnadZdeněk Strnad|ArchívZdeněk Strnad, Reflex

The Irish Rovers - What shall we do with a drunken sailor

O víkendu má zase trošku přituhnout a přes Česko se mají přehnat bouřky. Teple se oblečte, aby na vás nespadla nějaká viróza. No a kdybyste se šli někam provětrat a přesto na vás něco sedlo, v prastarým tracku od Irish Rovers je obsaženo několik lidových námořnických moudrostí jak s nemocemi bojovat. A pokud jste náhodou prezident České republiky, pusťte si to preventivně.