Ucho

Ucho Zdroj: Archív

Ucho Reflexu 10. května: Co si o víkendu poslechne redakce Reflexu a jejich přátelé

Co hezkého a zajímavého budou mít lidé Reflexu na víkend v ipodech, telefonech a přehrávačích? Tipy redakce na Reflex.cz v rubrice Ucho Reflexu.

Pavel ZelinkaPavel Zelinka|Pavel ZelinkaPavel Zelinka, hudební redaktor Rádia Wave

Esben and the Witch - Deathwaltz

Příští víkend se do německého Lipska po roce sjedou bubáci celého světa. Na největší gotické setkání Wave Gotik Treffen se těším už šestým rokem. Kromě jinde nedostižných kapel totiž celé město vyzařuje jedinečnou atmosféru. Z programu vypichuji skvělé postpunkové Anglány Esben And The Witch, kteří ještě před Lipskem zahrají v sobotu v pražském Lucerna Music Baru. Pokud se tedy nevydáte do Lipska, které letos kromě WGT ovládly i oslavy 200. let od narození Richarda Wagnera, pak určitě zaběhněte do Lucerny. Tihle držitelé prestižního ocenění "Sound of ..." BBC Radio 1 totiž rozhodně stojí za to!

 

David JahnDavid Jahn|David JahnDavid Jahn, hudební producent Deep Side Production

Bahamas - Lost in the Light

Mozna to ode mne bude trochu nezvyk, ale vycerpany obecnou tvorbou, jsem konecne objevil neco, co me dokaze uklidnit. Spojuju si to i s geografickou polohou...

 

Pavel KoutskýPavel Koutský|Pavel KoutskýPavel Koutský, nakladatel Headmade.cz

Žena ze Stínadel (Lili Marlen - Martin Němec)

Poetika a děsivost Němcových veršů v kombinaci s démonickým hlasem Dáši Součkové mě vždy dostanou. Nevím odkud se ta energie bere, ale proudí dobrým směrem - ke mně!





Zdeněk StrnadZdeněk Strnad|ArchívZdeněk Strnad, Reflex

Dub FX - Love Someone

Street art v nejčistším slova smyslu. A další lákadlo na letošních Colors of Ostrava. Australský performer Benjamin Stanford, jeho hlas, pár volně dostupných samplů, loop procesor a efekty. Hudba nepostihnutelná žádnými autorskými organizacemi (dobrý den pánové z OSA), dělaná zcela zdarma, a přesto dokonalá.