Jak se chovat online když chceme podvádět?

Jak se chovat online když chceme podvádět? Zdroj: Profimedia

Jak nastavit soukromí na facebooku, když máte dvě přítelkyně?

Nastavení soukromí je na nejznámější sociální síti věcí dovedně skrytou. Většina lidí jej ignoruje a nechává standarně otevřeno – ostatně, sociální sítě vznikly proto, aby spojovaly lidi, ne aby se lidé pohybovali online v utajení. Jak to ale řešit v okamžiku, kdy – řečeno s Jamesem Bondem – „jedna buchta nestačí?“ Otázka položená na serveru quora.com (mimochodem založeným dvěma bývalými zaměstnanci Facebooku) vyvolala smršť odpovědí. Vybíráme ty nejlepší.

Skupina 1 – Praktické rady

1) Zakažte „tagování“

Ostatní uživatelé Facebooku mohou o vás psát, označovat ve fotografiích, nebo prostě vás jen zmínit. Pokud má kterákoliv z přítelkyň s vámi společné přátele, může to vést k hodně komplikovaným kompromitujícím situacím. Přátelé, kteří publikují informace viditelné všem (tedy nejen přátelům) jsou nebezpeční stejně tak. Své přátele si prostě musíte velice dobře vybírat, a případné tagování nikdy nepovolujte. Ale stejně…

 

2) Pořiďte si druhou identitu

Facebook je od základů navržen tak, aby podporoval upřímnost, transparentnost a konzistentnost v jednání s přáteli. Mark Zuckerberg se jasně vyjádřil v tom smyslu, že Facebook nepodporuje různé identity pro jednoho člověka, dokonce ani když chcete odlišit své „soukromé já“ od svého „pracovního já“. Ale vyprávějte to digitálním záletníkům! Pokud tedy máte pro každou přítelkyni jeden samostatný profil, je to zcela jistě proti pravidlům užívání Facebooku.

 

3) Klaďte falešné stopy

Svým kamarádkám řekněte, aby vám na zeď psaly nevinné flirtující příspěvky. Tak nepadne na žádnou podezření. Holky mají rády, když jsou jejich kluci žádaní. Nezapomeňte zdůraznit, že většina těch dívek má výborný vztah a že pouze žertují.

 

4) Žiju s kytarou

Buďte ve vztahu s nějakou absurdní věcí, například „Moje kytara“ nebo „Iveta Bartošová“. Když se vás dívky zeptají proč na facebook nenapíšete „Ve vztahu s…. (ní)“, řekněte, že chcete striktně oddělovat facebookovou identitu od té reálné. Variantou je dát si do statusu „Ve vztahu“, ale nespecifikovat s kým.

 

5) Výměna fotky

Jako profilovou fotku nedávejte sami sebe – použijte třeba psa, logo nebo oblíbený tým. Klíčovým heslem je: chráním si své soukromí. Na to bude vaše dívka slyšet vždycky. Pokud to samozřejmě s vámi čirou náhodou nemyslí vážně – čímž se samozřejmě v situaci, kdy řešíte přítelkyně dvě, totálně diskvalifikuje.

 

6) Frekvence příspěvků

Nepište příspěvky příliš často. Zapomeňte na statusy typu „Dnes se cítím skvěle, včera jsem kalil a pak do rána píchal“. Čím více informací budete publikovat, tím větší je pravděpodobnost, že někdo řekne „jooooo, to je ten a ten!“ Nesmíte těch příspěvků ale zase psát moc málo– jinak vás budou podezřívat že máte dva účty. Bez rizika jsou nevinné fotky, například krajiny, psi…

 

7) Minimalizujte nápisy na zeď – jak vlastní, tak přítelkyně

Na zeď svých přítelkyň nepište NIKDY žádné příspěvky. Vždy pouze soukromé zprávy. Na své zdi se vyvarujte příspěvků, na které by kterákoliv z nich mohla, byť i teoreticky, odpovědět „Miluji tě!“ nebo „Lásko moje!“

 

Skupina 2 – podrobné technické rady

V této skupině jsou rady, které by mohly sloužit jako ukázka z příručky „Bezpečnost na facebooku“. A samozřejmě situace, kdy si hřejete na prsou dvě dámy a milostivé to o sobě nemají vědět, po zvýšené ochraně přímo volají.

8) Měňte často svá hesla, volte komplikované dlouhé shluky znaků beze smyslu

9) Zajistěte, aby vaše partnerka neměla k vašemu počítači přístup.

10) Heslo na Facebook musí být pochopitelně jiné než na ostatní sociální sitě nebo do mailu.

11) Facebook velice často mění nastavení soukromí. Musíte být velice opatrný a důsledný když s tímto nastavením manipulujete..

12) Skryjte seznam přátel. Co vám má co kdo do toho koukat? A tím spíš vaše holky!

 

Skupina 3 – Obecné rady

Samozřejmě je několik obecných zásad, které se mohou a nemusí týkat přímo facebooku. Zkušení dualisté na ně ovšem nedají dopustit.

13) Když jdete na rande, vypínejte zvonění.

14) Nikdy nevytahujte před dámou telefon. Když už ho potřebujete zkontrolovat, běžte na toaletu.

15) Nikdy neberte obě ženy do stejného bytu. Tohle může být někdy nesnadné vysvětlit, ale musíte se snažit. Riziko je enormní.

16) Když jdete do bytu k ní, nechávejte telefon zamknutý v autě. Je příjemnější když vám ukradnou telefon, než abyste to schytali v té nejmíň vhodné chvíli.

 

Skupina 4 – Dodatky

Rady navíc, které se můžou hodit. Vy je budete považovat za přirozené, ale nevěřili byste tomu, kolik lidí už na ně doplatilo.

17) Mějte zaheslovaný telefon. Toto je bezpodmínečně nutné! Zvědavost je často silnější než jakýkoliv pocit že „tohle se přece nedělá, prohrabovat mu telefon“.

18) Kdyby se jí to přece jen povedlo, tak pro jistotu dejte v telefonu svým milenkám neutrální, nejlépe mužské přezdívky.

 

… a nakonec dvě nejlepší a stoprocentní řešení:

ZABLOKUJTE JE OBĚ DVĚ!

Modlete se. A hodně. Bůh je milosrdný, píšou o tom v knížkách.