Neko-Sushi

Neko-Sushi Zdroj: YouTube.com

Neko-Sushi
Kočičí sushi
Neko-Sushi
Neko-Sushi
Kočičí sushi
6
Fotogalerie

Japonská společnost vytvořila novou specialitu – sushi z koček

Máte rádi rozmanitou a netradiční kuchyni? Možná byste si pochutnali na kočičím sushi. Ten, komu se už sbíhají sliny, má ale smůlu. Domácí mazlíčci zabaleni do rýže a mořských řas nejsou k jídlu. Podle Japonců jsou totiž takzvané Neko-Sushi mystická stvoření z jiné dimenze.

 

 Na to, že v některých čínských restauracích občas kuře tajemné chuti mňouká a štěká, už si dneska zvykl kdekdo. Že by se ale mělo servírovat kočičí maso i v japonském sushi, by asi většina milovníků gastronomie a domácích zvířátek neskousla. Zvlášť, když by se na talíři objevilo celé kotě, které je zabalené v mořské řase a rýži.

 

 

Kočičí delikatesa ale k jídlu není a roztomilí mazlíčci jsou do sushi vzhledu upraveni ve Photoshopu. Podle japonské společnosti Tange & Nakimushi Peanuts, jež s tímto nápadem přišla, je Neko-Sushi něco jako mystické stvoření s dlouhou historií. Existují dokonce i akademici, kteří „sushi kočkám“ zasvětili svůj život a dlouho tuto problematiku zkoumali. Sushi kočky prý využívají mezer ve vesmíru, aby se k nám dostaly z jiné dimenze. Dokonce prý existuje svět Neko-Sushi, kde žijí pravé identity koček, které s námi pobývají v lidském světě.

 

 

Kdyby vás náhodou „kočičky k nakousnutí“ zaujaly, můžete si zakoupit také různé pohlednice nebo hry na iPhone a Android s touto tématikou.