Ucho

Ucho Zdroj: Archív

Ucho Reflexu 19.dubna: Co si o víkendu poslechne redakce Reflexu a jejich přátelé

Co hezkého a zajímavého budou mít lidé Reflexu na víkend v ipodech, telefonech a přehrávačích? Tipy redakce na Reflex.cz v rubrice Ucho Reflexu.

Petr KolářPetr Kolář|ArchívPetr Kolář - Reflex

Exploited - Maggie You Cunt

Pohřeb Margaret Thatcherové byl v uplynulém týdnu velikou událostí nejen pro Velkou Británii. Kromě jiného s "Maggie" odešel i jeden ze symbolů punkové revolty přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Symbol nenáviděný, ale respektovaný. Ostatně, jak o baronce Thatcherové před časem prohlásil zpěvák a lídr skotských The Exploited Wattie Buchan: "Tak jasně, byla to kunda, ale aspoň byla rovná. To Blair je úplně zasranej, ulhanej zmrd". Hlavní postava Sex Pistols John Lydon alias Johnny Rotten zase odsoudil jásot nad smrtí trojnásobné britské premiérky. "Nebudu tančit na jejím hrobě. Byl jsem její nepřítel za jejího života, ale nebudu nepřítelem po její smrti," řekl Lydon deníku Daily Mail. "Když někdo zemře, je potřeba mu vzdát úctu. Ať je to nepřítel, nebo ne. Jak někdo může tančit na hrobě jiné osoby, to je hnusné," dodal. Vzdejme tedy baronce Thatcherové úctu. Třeba poslechem jí věnované skladby od Exploited.

 

Markéta LukáškováMarkéta Lukášková|ArchívMarkéta Lukášková - Reflex

KLF – 3 A.M. Eternal

Legendy osmdesátek a devadesátek. Výkřik "KLF is gonna rock you" si pamatuju z dětství, když jsem fascinovaně koukala na ten krutopřísnej klip plnej efektů. Připadalo mi to trochu strašidelný a strašně majestátní. A na táboře nám to hráli na diskotéce, když zrovna nebyl k sehnání DJ Bobo.

 

Zdeněk StrnadZdeněk Strnad|ArchívZdeněk Strnad - Reflex

Ollano - Latitudes (Air remix)

Ideální track na sobotní večer, když si přivedete domů buchtu a nevíte co pustit k popíjení vína. Nicolas Godin a Jean-Benoît Dunckel se totiž rozhodli skládat hudbu proto, že jim to (podle jejich vlastních slov) nešlo moc se ženskýma, takže je chtěli balit na svoje tracky. A francouzština nádherné Heleny Noguerry se k tomu luxusně hodí. Tohle je přesně ten druh pomalých skladeb, které si budete pouštět neustále dokola a dokola a neoposlouchá se vám.


 

Judita MatyášováJudita Matyášová|Judita MatyášováJudita Matyášová - novinářka a hledačka příběhů

The Soul Survivors - Mama soul

O víkendu budu mít cestovní horečku. Budu pobíhat po bytě a balit. Na takovýhle stav se mi osvědčila písnička Mama Soul. Má přesně ten rytmus, kdy běhám z pokoje do pokoje a házím věci do kufru.

 

Martin Čurda JuříkMartin Čurda Juřík|Martin Čurda JuříkMartin Juřík - hospodský

Podjezd - Nejsem tady

Tak dlouho sem chodil do hospody, až mi bylo blbé že tam jenom vysedávám a nic nedělám. Logicky došlo k tomu, že jsem si pořídil hospodu svoji. A co se bude u nás tento víkend hrát? Pohodová muzika z Moravy pekně na živo, k tomu dobré pivečko a bezva lidi = Radka Janečková+Podjezd+Šopa. Co více se ve slunečném jaru přát!