dježíš

dježíš Zdroj: YouTube.com

Neukřižovaný Dježíš: Jak by vypadalo zmrtvýchvstání křesťanského mučedníka po tarantinovsku

Sbírá římské skalpy po stovkách a káže všechno kromě odpuštění. Přesně takový je vzkříšený Ježíš Kristus v parodickém traileru, který je natočen po vzoru filmů Quentina Tarantina. Jaká by byla odplata za zradu Syna Božího, se můžete přesvědčit sami.

 

„Možná nosí sandály, ale i s těmi vám nakope prdel,“ říká se o křesťanském hrdinovi ve videu, kde teče krev proudem.  A Ježíš se s tím opravdu moc nemaže. Svůj účet si vyřizuje se všemi, kteří si to zaslouží – včetně Jidáše. Rozdává rány, řeže hlavy vejpůl a seká mečem všechno, co se hýbe a je Říman. V parodickém traileru k filmu „Neukřižovaný Dježíš“ je totiž milosrdný a laskavý Kristus jenom pouhým mýtem.

 

 

Pokud jste fanoušky režiséra Quentina Tarantina, a jeho filmy jako Pulp Fiction, Kill Bill, Hanebný Pancharti nebo Nespoutaný Django vám přijdou zábavné, tak určitě touhle malou ochutnávkou nepohrdnete. Hlášky typu "Tvoje prdel pozná Starej zákon", které odkazují na kultovní filmy, se totiž nesou celou stopáží. Hlavní role Ježíše se navíc ujal Christoph Waltz, jenž exceloval právě v Hanebných panchartech i Djangovi.

 

Video, které bylo odvysíláno v komediálním pořadu Saturday Night Live, vyvolalo spoustu negativních reakcí od věřících. Ti jsou totiž názoru, že je trailer pro křesťanství výsměchem. Jestli vám ukázka z filmu, jenž patrně nikdy nebude natočen, přijde přes čáru, posuďte sami.