Hadouken

Hadouken Zdroj: YouTube.com

Odhazujte kamarády mávnutím ruky a šlehejte po nich blesky: Nový internetový hit se jmenuje Hadouken

Ještě ani nedozněly poslední tóny Harlem Shaku a na internetu už se rodí další mánie. Novému memu se říká Hadouken a pochází z Japonska. Jde v něm hlavně o to, zachytit na fotografii moment, kdy lidé vyskočí do vzduchu, a jediný stojící člověk s napřaženou rukou vypadá, jako by ostatní odhodil nějakou nadpřirozenou schopností.

 

 

Když si japonské školačky začaly mezi sebou posílat fotky, na kterých po sobě hází světelné koule a blesky, asi netušily, jaký ohlas s tímto nápadem vyvolají. Poté, co totiž uživatel Grimlockt přidal některé obrázky na stránku Imgur, staly se fotografie okamžitě velkým hitem.

 

 

Mem se nese ve stylu videohry Street Fighter a animovaného seriálu Naruto. Jeho hlavní myšlenkou je tedy vytvoření iluze, ve které má jeden člověk nadpřirozené schopnosti, jež používá na ostatní. Ti pak kolem něj vyskakují do vzduchu, což na fotkách vypadá, jako kdyby je dotyčný odhodil bez dotyku ruky. Někteří uživatelé sociálních sítí už japonský nápad začali napodobovat a vymýšlí si svůj vlastní Hadouken.