Živě: Veřejná debata v Hradci Králové

Živě: Veřejná debata v Hradci Králové Zdroj: ČTK

20 let ČR v EU: Sledujte živě veřejnou debatu v Hradci Králové

Ve čtvrtek 11. dubna 2024 se v Hradci Králové uskuteční veřejná debata na téma 20 let ČR v EU. Akce se koná u příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie a zaměří se na hodnocení přínosů a dopadů členství pro Českou republiku a její regiony. Hosty debaty budou Monika Ladmanová, Martin Dvořák, Pavlína Springerová a Jan Prouza.

Konkrétní přínosy členství naší země v Evropské unii a dopady tohoto kroku v Královéhradeckém regionu přiblíží primátorka města Hradce Králové Pavlina Springerová. Jak členství v Evropské unii ovlivnilo Českou republiku a jak je vnímána v celoevropském kontextu nastíní ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák spolu s vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice Monikou Ladmanovou. Děkan Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové a politolog Jan Prouza zhodnotí situaci ve vzdělávání.

Veřejnou debatu můžete sledovat živě od 17:00 zde: 

Z dalších projednávaných témat lze zmínit například roli České republiky v budoucím vývoji Evropské unie, otázku případného vstupu do eurozóny a přijetí eura, stejně jako možnosti aktivní účasti naší země na dění v Evropské unii. Moderátorem celé debaty bude tiskový mluvčí Univerzity Hradec Králové, Jakub Novák. Mediálním partnerem celé akce je ČTK Protext, která bude bude debatu vysílat živě na YouTube, ceskenoviny.cz, FB Protext a na portálech HN.cz, newstream.cz, e15.cz a reflex.cz.

Prostor se najde i pro dotazy veřejnosti. Využijte možnost zeptat se těchto významných hostů na otázky, které vás zajímají a přijďte 11. dubna 2024 od 17:00 do víceúčelového sálu Knihovny města Hradce Králové. Vstup je volný, ale kapacita sálu je omezena. Rezervace je možná online na webových stránkách www.europedirect.cz nebo osobně v Referenčním centru Knihovny města Hradce Králové.