Zdroj: canva.com

Tipy, jak podpořit erekci

Erektilní dysfunkce je trvalý problém s erekcí a jde o případ pro sexuologa. Ne každé selhání erekce automaticky potvrzuje dysfunkci. Pokud zatím erektilní dysfunkcí netrpíte, zkuste tyto domácí rady pro přirozenou podporu erekce.

Nejdříve jděte za sexuologem

Reálně totiž můžete trpět erektilní dysfunkcí, ale jelikož se problém objevuje pouze při sexu či masturbaci, jindy si jej nemusíte všimnout. Slabá a nevydatná erekce sice je jedním z příznaků ED, tehdy se ale problémy opakují pravidelně. Pokud jde pouze o občasná selhání, vždy je rozumné nechat se vyšetřit u sexuologa nebo aspoň praktického lékaře. Zjistí, zda již trpíte dysfunkcí nebo má selhávání erekce jinou a méně závažnou příčinu. Jelikož tohle sám nezjistíte, objednejte se na vyšetření. Pokud lékař erektilní dysfunkci vyvrátí, i on vám doporučí změny pro podporu erekce, které jmenujeme v článku.

České sexuology ve vašem okolí a další specialisty pro pomoc se slabou erekcí dohledáte na stránce ZnámýLékař.cz.

Objednejte doplněk stravy Proerecta pro podporu erekce

Doplňky stravy nepatří mezi léčiva, ale mezi potraviny. Ty nejznámější doplňky pro podporu erekce v Česku seřazuje redakce stránky Erekce.cz

Nemají proto léčivé účinky, ale pouze podpůrné a stimulační. Doplňky stravy lze obecně užívat i v případě, že jste pacientem s ED. Stejně tak je možné užívat je v případě, že lékař erektilní dysfunkci nepotvrdí.

Česká značka Proerecta je na trhu přes 10 let a za tu dobu si našla pravidelné a velmi spokojené zákazníky všech věkových kategorií.

Pro podporu erekce doporučujeme:

  • Kapsle Proerecta KLASIK pro rychlou podporu erekce do 45 minut. KLASIK je vhodný pro muže, kterým selhává erekce pouze občasně v případě, že jsou unavení nebo ve stresu a mají nízké sexuální libido. KLASIK se užívá občasně v případě potřeby.
  • Kapsle Proerecta LONG podporují erekci dlouhodobě. Jsou vhodné pro pacienty se zvýšeným krevním tlakem, diabetem či jinými nemocemi, které zhoršují prokrvení penisu a s ním i pevnost erekce. KLASIK se užívá denně aspoň 3 měsíce, ideálně déle.

canva.com

Všechny doplňky Proerecta najdete přímo na e-shopu. Balík dostanete do 48 hodin. Ihned můžete začít s cílenou podporou erekce ať už pouze občasně nebo dlouhodobě.

Zdravá životospráva jako první krok k podpoře erekce

Všechny články o podpoře erekce vám doporučí to samé - začít žít zdravěji. Tuto radu zmiňujeme také, protože je platná a skutečně účinkuje.

Zdravá životospráva je v otázce pevné erekce taková, která nezanáší cévy tukem ani nečistotami a zároveň podporuje prokrvení celého těla. Pevná erekce se bez dobrého prokrvení neobejde. Na stejném principu fungují i zmíněné doplňky Proerecta pro podporu erekce.

Nekuřte, protože nikotin zužuje cévy.

Nepijte alkohol, protože zhoršuje nervovou komunikaci mezi mozkem a penisem. Neveďte sedavý způsob života, protože zhoršuje celkovou kondici včetně sexuální výdrže.

Nejezte nezdravé a příliš tučné, sladké ani solené potraviny, protože zvyšují riziko diabetu, nadváhy a obezity. Zvlášť v Česku jsou to hlavní příčiny slabé erekce.

Kromě zdravé stravy a vyhýbání se neduhům začněte na pravidelné bázi sportovat. Všechny tyto změny ke zdravějšímu životu a pevné erekci můžete podniknout ihned i bez návštěvy lékaře. Podstatné je odhodlání a vytrvalost.

Sledujte si, kdy erekce selhává

Vrátil jste se unavený z práce, nevzrušil jste se a neměl žádnou chuť na sex? V tom případě může za slabou erekci pravě únava. Snažte se každý den spát dostatečně aspoň 7 hodin, jděte spát každý den ve stejný čas a ve stejný čas se také buďte.

Máte novou sexuální partnerku, ale erekce se nechová, jak by měla? V tom případě je na vině stres, úzkost nebo strach ze selhání, které můžete kvůli nové partnerce pociťovat. Mluvte spolu otevřeně, ptejte se jí, co by si přála a přiznejte své obavy. Zbavíte se tak rušivých nevyřčených myšlenek a prospějete erekci, protože nástup pevné erekce je závislý na míře vzrušení a duševní pohodě.

Dal jste si pár skleniček a vykouřil pár cigaret? Tyto vlivy dovedou i krátkodobě zhoršit erekci. Pokud neduhům holdujete dlouhodobě, dlouhodobě tak škodíte prokrvení a erekci. Snažte se přestat kouřit i pít alkohol.

Při každém selhání erekce se zamyslete, co selhání předcházelo a snažte se těmto vlivům vyhnout. Přehledný seznam příčin problematické erekce a metody, jak ji zpevnit jmenuje opět stránka Proerecta.cz.

Odstraňte každou potenciální příčinu slabé erekce

Až se naučíte rozeznávat vlivy, které vám zhoršují erekci, začněte se jim cíleně vyhýbat. Pokud si uvědomíte, že již může jít o zdravotní nebo duševní komplikaci, s těmi si již sám pravděpodobně neporadíte. Tehdy již skutečně vzniká důvod navštívit specialistu. Možná sám nebudete vědět, který může pomoct právě vám. Proto se zeptejte nejdříve praktického lékaře, který vás doporučí ke vhodnému odborníkovi. Pokud se škodlivým vlivům nedovedete vyhnout sám, spolehněte se na rady a pomoc lékaře. Případná erektilní dysfunkce se totiž může po delší době bez léčby změnit na život ohrožující stav.