Zdroj: dotFOX s.r.o.

Podnikatelská půjčka – Jak ji získat a čím ručit?

Podnikatelský úvěr je jednou z cest, jak se domoci finančních prostředků určených pro podnikatelské aktivity. Ať už jste živnostníkem nebo vlastníte firmu, tohle je ta správná cesta k penězům.

Podnikání musí růst, to ví pravděpodobně každý. Pokud se vám naskytne slibná příležitost rozvoje, nepropásněte ji. Jestliže můžete investovat do nového vybavení přinášejícího další zisky, neotálejte. A podobných scénářů je více než dost. Pakliže na tohle všechno nemáte peníze, zacilte na podnikatelské půjčky.

Výhodná podnikatelská půjčka

Význam podnikatelského úvěru je všeříkající. Peníze použitelné na investice do hmotného a nehmotného majetku, provozní financování a cokoliv jiného. Podnikatelská půjčka může dokonce sloužit i k refinancování nebo konsolidaci. Jestliže chcete vybrat tu nejlepší půjčku na trhu, zaměřte se na patřičné srovnání. Nikoliv svépomocí a manuálně, ale za přispění porovnávacích serverů.

  • Spousta firemních úvěrů na jednom místě
  • Aktualizované informace
  • Srovnání v řádu vteřin

Tento způsob hledání výhodné podnikatelské půjčky vám ušetří čas i peníze. Ještě příjemnější pro vás bude informace, jak vlastně takový úvěr získat.

Podnikatelská půjčka online

Dnešní přetechnizovaná doba jednoznačně vybízí k té nejsnazší cestě, jak se dopracovat k firemnímu úvěru. Využijte online žádost na internetu. Sjednání tímto způsobem šetří čas a nestojí žádné peníze navíc. I nezbytné doklady můžete doložit elektronickou cestou.

  • Živnostníci a firmy
  • Doložení účetních výkazů
  • Ručení nemovitostí

Když splníte tyto podmínky, podnikatelská půjčka může být vaše. Její podoba je hodně individuální záležitostí. Půjčky tohoto typu dosahují výše několika milionů korun. Díky splatnosti v řádu let se navíc domůžete přiměřeně vysokých měsíčních splátek, které nebudou zatěžovat vaše podnikatelské aktivity. S podnikatelskými půjčkami pochopitelně souvisí i mnohé další benefity.

  • Mimořádné splátky a předčasné splacení zdarma
  • Bezplatné vedení úvěrového účtu
  • Možnost pojištění schopnosti splácet

Někteří poskytovatelé dokonce nevyžadují ani doložení účelu finančních prostředků. Podstatné je ale splnit konkrétní podmínky, kde mimochodem nechybí ani již zmiňovaná zástava, respektive ručení.

Zástava nemovitosti v odpovídající hodnotě

Jednou ze zásadních podmínek je zastavení nemovitosti. Jejím vlastníkem musíte být vy, popřípadě třetí osoba, od níž budete mít souhlas k zástavě. Podmínkou je zároveň to, že nemovitost se bude nacházet na území České republiky. Její charakter může být libovolný. Rezidenční a nerezidenční objekty, zemědělská půda a mnohé další. Podstatné je, aby nemovitost měla odpovídající hodnotu vůči poskytnutému úvěru.

Pakliže tuto podmínku splníte, firemní úvěry vás pravděpodobně neminou. Dočkáte se kladného schválení podnikatelské půjčky, s níž budete moci nakopnout svůj business a rozvíjet ho tím správným směrem.

dotFOX s.r.o.

Sjednejte si podnikatelský účet

U podnikatelské půjčky ovšem skončit nemusíte. Někteří poskytovatelé úvěrů v podobě bank po vás mohou vyžadovat také podnikatelský účet. Ten využijete právě pro příjem schválené finanční sumy. Obecně však platí, že účet tohoto typu je naprostou samozřejmostí pro živnostníky a firmy. Peníze z podnikání se totiž vyplatí vést odděleně od těch osobních.

Sjednat podnikatelský účet není v dnešní době ničím složitým. Stejně jako u podnikatelského úvěru, i zde můžete využít online žádosti na internetu. S kvalitním účtem se pak pojí okamžité platby, vysoký kontokorent pro případ nouze, platební karty a mnohé další. Podpora podnikajících subjektů je v současnosti dobrá, stačí si jen zvolit produkt, který vám vyhovuje nejvíce.