Zdroj: Depositphotos.com

Na biatlonisty čeká rakouský Hochfilzen. Zlepší se Češi?

Nová sezona Světového poháru v biatlonu začala pořádně nahuštěným programem, z něhož vykrystalizovala řada zajímavých výsledků. Nahoře se tak zatím drží trochu nečekaná jména, už po tomto víkendu ale zase může být všechno jinak. Druhý díl biatlonového seriálu se přestěhuje do rakouského Hochfilzenu, kde na závodníky čekají sprinty, stíhačky i klasické štafety. Češi se v prvních závodech spíše trápili, do Alp si ale snad přivezou lepší formu. Vše se dozvíme během nadcházejícího víkendu!

Nová sezona Světového poháru odstartovala před necelými dvěma týdny ve švédském Östersundu. V tamním mrazivém počasí bylo na programu celkem deset závodů včetně klasických i smíšených štafet. Do sezony nejlépe vstoupili překvapivě Němci. Třicetiletý Phillip Nawrath drží po první zastávce žlutý dres mezi muži, u žen je na vedoucí pozici jeho kolegyně z týmu Franziska Preussová. Nečekaně naopak lehce zaostává vládce loňského ročníku Nor Johannes Thingnes Boe, který se musel spokojit s jedním bronzem. Norové i tak ukázali, že letos budou mít ve špičce zase hodně nabito. V ženských disciplínách se pak na předních pozicích proháněla poněkud nečekaná jména, což může být příslib zajímavé a vyrovnané sezony. Z českých reprezentantů se nejvíce dařilo zkušenému Michalu Krčmářovi, který pokaždé bodoval. Naopak spíše trápením byla zastávka v Östersundu pro Markétu Davidovou i další české ženy. 

Nyní se tak biatlonový peloton přesouvá do Rakouska. Malé tyrolské městečko Hochfilzen je součástí poháru už od 70. let a v posledních letech patří ke stálicím v kalendáři. Areál, který leží v údolí Pillerseetal v nadmořské výšce kolem 1 000 metrů, patří k největším biatlonovým střediskům na světě. Tamní stadion má kapacitu přes deset tisíc fanoušků a po nedávné rekonstrukci se může pochlubit moderní infrastrukturou včetně kryté střelnice. Skvělé vzpomínky má na něj například Markéta Davidová, která zde v loňské sezoně slavila dvě pódiová umístění ve sprintu i následné stíhačce.

V Rakousku se fanoušci mohou těšit na celkem šest závodů. Třídenní program zahájí v pátek sprinty, dopoledne vyjedou muži a po obědě je budou následovat i ženy. V sobotu bu,dou pokračovat stíhačkami a v neděli klasickými štafetami. Češi budou spoléhat hlavně na své jedničky Krčmáře a Davidovou, celkem by se mohlo představit až deset českých reprezentantů. Určit hlavní favority po výsledkově zajímavém prvním dílu v Östersundu nebude jednoduché. Nahoře lze ale očekávat silné německé i norské zastoupení, slibně se také ukazují Švédové. Mezi ženami nesmíme zapomínat ani na Francouzky. Potvrdí vítězové prvních podniků dobrou formu, nebo se na přední příčky vrátí hvězdy předchozích let? A proderou se nahoru i Češi?  Vsadit si na to můžete s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.