Zdroj: Envato

3 nejnovějších trendů v dámských overalech

Chcete-li v letošní sezóně zazářit, můžete do svého trendy šatníku zakomponovat také dámský overal. Stylové overaly mohou mít však mnoho podob. Jestliže nejste módní znalkyně, nemusíte zoufat. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme o tomto módní kousku vše podstatné. Proto čtete a nechte se inspirovat s námi!

Podle jakých kritérií v letošní sezóně vybírat dámský overal?

Dámské overaly můžeme vybírat podle sezóny, v které je budeme nosit. Do teplého počasí můžeme volit overaly s krátkými rukávy a nohavicemi. Na aktuální podzimní a zimní sezónu pak oceníte spíše dámské overaly s delšími rukávy i nohavicemi. Dámské overaly můžeme volit i podle střihu. Slim fit kousky padnou zejména ženám se štíhlou nebo s vypracovanou postavou. Pro ženy s nějakým tím kilem navíc jsou tu zase overaly v regular fit provedení. Líbit by se vám mohl i některý módní overal dámský na MODIVO. Tady si trendy kousek najdete i ta nejnáročnější žena či slečna. Výběr je zde široký a ceny příjemně nízké. Dámský overal musí ženám sedět tzv. na míru. Vybírejte ho pečlivě a na e-shopu vždy pomocí krejčovského metru. Dámské overaly mohou být vyrobené z nejrůznějších materiálů. V letošní sezóně pofrčí převážně kousky z přírodních tkanin. Ty jsou nejen vysoce módní, ale také pohodlné a příjemné na dotek. Jejich výhodou je dále i to, že jsou tzv. udržitelné. Udržitelný způsob života dnes propagují ty největší módní světové značky. Určitě si tak v jejich kolekcích vyberete kousek podle svého gusta i vy.

Envato

Jaký design dámského overalu bude letos in?

V letošní sezóně můžete vsadit na dámské overaly v módních přírodních nebo v pastelových barvách. Světle modrý, zelený či oříškový dámský overal tak bude letos dobrou volbou. Vyhýbat se rozhodně nemusíte ani černé nebo bílé klasice. Bílá i černý jsou barvy univerzální a elegantní. Jako bonus pak tyto barvy z módy nevychází. Hodí se i do kapsulových šatníků. Snadno je totiž sladíte i s dalším pestrobarevným oblečením nebo s oděvy se vzory a s motivy. Dámské overaly mohou disponovat také dekorativními prvky. V letošní sezóně budou v kurzu lesklé knoflíky a spony. Ty pak dámy snadno sladí i se svými stříbrnými nebo se zlatými šperky. Outfit pak mohou dámy vyšperkovat i kabelkou s třpytivým řetízkem. Stylový popruh na kabelku hraje v outfitu zásadní roli. I obyčejný outfit totiž promění v dokonalý model. Zvolíte-li si do vašeho outfitu pestrobarevný či vzorovaný overal, oblečte k němu už jen decentní jednobarevný kabát či sako. Jak se totiž v módě často s oblibou říká, méně znamená mnohdy více.

S jakým dalším oblečením, obuví a s kterými módními doplňky nosit overal pro ženy?

Aby byl náš outfit vychytaný do posledního malého detailu, musíme do něj zakomponovat k overalu i další stylové oblečená. Dámský overal tak můžete vkusně sladit např. s elegantním blejzrem nebo s kardiganem. Slušet vám k němu bude i krátký kabátek nebo parka. Ženy s vyšší postavou mohou k overalu oblékat i delší střihy kabátů. Nízké dámy by se jim však měly spíše vyvarovat. Opticky by je totiž snižovaly a rozšiřovaly. Tomu se chceme při sestavování módního outfitu zcela jistě vyhnout. Overal pro ženy můžete sladit se sandály na vyšší robustní platformě. Nazout k němu můžete i kožené mokasíny nebo polobotky.