Zdroj: www.divadlonamaninach.cz

4
Fotogalerie

Muzikál Doktor Faust pomáhá. Ve spolupráci s organizací Patron dětí půjde 9. prosince 50 Kč z každé vstupenky na pomoc dětem!

Muzikálové představení Doktor Faust se hraje od září 2022 v Divadle Na Maninách v pražských Holešovicích. Tento muzikál se může pyšnit především živou hudbou, která doprovází skvělé umělce jako jsou Lukáš Randák, Natálie Grossová, Tomáš Trapl, Zbyněk Fric, Elis Ochmanová, Ladislav Korbel, Dita Hořínková a další.

Nepropásněte představení

Vedení divadla se rozhodlo, že představení Doktor Faust, které se odehraje v sobotu 9. prosince, pomůže zlepšit životní podmínky a přispěje tak vybraným dětem z charitativního projektu Patron dětí částkou 50 Kč z každé prodané vstupenky.

www.divadlonamaninach.cz

Rozhodli jsme se podpořit především děti, které jejich rodiče nemohou přihlásit do mateřských škol, neboť nemají finanční prostředky na zaplacení obědů, a tím jsou pro ně dveře uzavřené. Je to poté začarovaný kruh, kdy maminka nemůže chodit do práce, protože její dcerku nepřijmou ve školce, ale bez práce obědy nezaplatí. Doufám, že vybereme dostatek peněz pro velký počet dětí, kterým ten problém pomůžeme vyřešit. Já sama nejsem schopna problém vyřešit - i když bych si to moc přála”, říká Kateřina Dušková, ředitelka Divadla Na Maninách.

www.divadlonamaninach.cz

Jak Patron dětí pomáhá? 

Patron dětí je charitativní projekt zaměřený na přímou a opakovanou pomoc sociálně a zdravotně znevýhodněným nezletilým dětem z celé České republiky formou veřejných adresných sbírek. Na webových stránkách organizace www.patrondeti.cz si může každý vybrat příběh dítěte, který ho chytne za srdce, a pomoci mu finančním příspěvkem. Ten jde ve 100 % na pořízení potřebné pomoci, protože provoz Patrona dětí plně hradí Nadace Sirius, která ho v roce 2017 založila. Přispět je možné i na transparentní účet 57574646/0600.

www.divadlonamaninach.cz

V letošním roce jsme zaznamenali rekordní množství žádostí o pomoc s úhradou obědů v mateřských školkách, často i ve spojením se školkovným. Celková částka všech příběhů se pohybuje kolem 1,8 miliónu korun.  Není to však jediné, co nízkopříjmové rodiny, z velké části samoživitele, trápí. V současné době to jsou i lyžařské kurzy a školy v přírodě, na které by desítky kluků a holek nemohlo bez pomoci dárců Patrona dětí odjet,“ konstatuje Edita Mrkousová, výkonná ředitelka organizace Patron dětí.

Divadlo Na Maninách chystá další akci

V Divadle Na Maninách to není jediná akce, která má charitativní koncept. Dne 2.12. se zde uskuteční Charitativní bazárek pro veřejnost, kde lidé mohou nákupem oblečení přispět na mentálně postiženého Jaroslava Králíka a pomoct mu tak nakoupit kompenzační pomůcky pro lepší život. Více informací se dozvíte na stránkách divadla.