Zdroj: Shutterstock

Pořiďte si Smart TV od Samsungu a užijte si zábavu naplno
5
Fotogalerie

Jak vyzrát na zářivou obrazovku? Díky těmto tipům zachráníte své zdraví, data i úspory

Sledujete filmy, hrajete hry nebo jen zabíjíte čas. Zářivá obrazovka televize nebo mobilního zařízení si bere každý den obrovský kus vaší pozornosti. Pokud si nepohlídáte 3 zásadní věci, obrátí se proti vám.

Pokračování 2 / 5

Staňte se strážcem svého zdraví

Shutterstock

Láká vás, abyste si dali ještě jednu hru. A vy nemáte důvod ji odmítnout. Vždyť přece vymýšlíte strategie, trénujete postřeh nebo rozvíjíte kreativní myšlení. Zatímco ze sebe uvolňujete nahromaděný stres, tělo přikované k obrazovce trpí.

Zachraňte bolavá záda

Zdlouhavé sezení vás stojí zdraví. Obzvlášť pokud se hrbíte nebo sedíte s nohou přes nohu. Opřete se o zadní část židle a chodidla položte celou plochou na zem. Kolena by měla svírat úhel 90 stupňů. Uvidíte, že se budete cítit mnohem líp.

Ulevte vyčerpaným očím

Záření z obrazovek střílí do vašich očí ostrými náboji. Proto pálí, řežou a slzí. „Dnešní obrazovky Neo QLED mají přesné zobrazení barev a režim šetrný pro oči. Automaticky tak upravují úroveň příliš vysokého jasu, stejně tak úroveň modrého světla,“ říká Martin Huba, produktový manažer ze společnosti Samsung. 

Pro diváky se zrakovým postižením vyvinul Samsung speciální režim Relumino. Ten upravuje obraz tak, aby lidi s tupozrakostí nebo poruchou barvocitu rozeznali objekty na obrazovce lépe a mohli si užívat pohybové scény.

Zajistěte si kvalitní spánek

I když obrazovku vypnete, usnout se vám nedaří. Modré světlo, které vám celou dobu zářilo do očí, vás nutí být vzhůru. Buďte důslední a 2 hodiny před spánkem si dejte digitální detox. Prospějete svému spánku i mentálnímu zdraví.

Naučte se říkat „ne“

Hry se vás snaží všemi způsoby udržet v akci co nejdéle. Nedejte se. Stanovte si denní limit a ten nepřekračujte. Pokud se vám během hraní změní nálada, potřebujete vystřídat aktivitu.

Věděli jste, že…

na hry už nepotřebujete herní konzoli? Největší hity si zahrajete i na Smart TV od Samsungu, které mají integrovanou aplikaci X BOX. Stačí se přihlásit ke svému GamePass účtu a otevře se vám svět cloudových her.

Co dělat, aby vás obrazovka neokrádala? Čtěte dál.

Pokračování 3 / 5

Zamkněte svá data na sedm západů

Shutterstock

Každá vteřina, kterou na obrazovce mobilu, počítače nebo televize strávíte, se ukládá a vyhodnocuje. Neutajíte, kdo se vám líbí, koho volíte nebo co vás zaručeně rozčílí.

Tyhle informace nesmí ven!

Nikdy neukládejte své platební karty do prohlížeče. Nemějte ve svém zařízení vyfocené doklady. Pokud by se do něj někdo naboural, vaši identitu by mohl zneužít. 

Buďte obezřetní na všech zařízeních. Vedle mobilu a počítače nezapomínejte ani na televizi. Podle zářijového výzkumu společnosti Instant Research téměř 81 % dotazovaných neví o tom, že existují televizory s aktivní ochranou proti zneužití a zcizení dat.

V dnešní době je velmi důležité používat zařízení, která důvěrné informace šifrují. Například bezpečnostní platforma Knox chrání televize před napadením všeho druhu,“ radí Martin Huba ze společnosti Samsung. 

Nepřicházíte jen o data, ale i o balík peněz. Jak to? Čtěte dál.

Pokračování 4 / 5

Dopřejte své peněžence klidné spaní

Shutterstock

Moc dobře ví, jak na vás. Zobrazí vám lákavé nabídky, kterým neodoláte. Všechny drobné výdaje se ale sčítají. Jak předejdete vyluxovanému kontu?

  1. Investujte jen do her nebo aplikací, které skutečně využijete. Dejte na recenze.
  2. Nekupujte konzole. Neutrácejte tisíce za jednoúčelová zařízení. Stačí vám Smart TV od Samsungu a libovolný ovladač s bluetooth připojením. Hry si pak zahrajete díky game streamingu.
  3. Šetřete energiemi. Používejte zařízení, která využívají úsporné režimy a aktivně snižují celkovou spotřebu energie.

Věděli jste, že…

ovladač SolarCell Remote od Samsungu spotřebuje jen 10 % energie v porovnání s klasickým dálkovým ovladačem? Jde vůbec o první dobíjecí dálkový ovladač se solárním článkem.

Pokračování 5 / 5

Užívejte si bezproblémovou zábavu

 

Pořiďte si Smart TV od Samsungu a užijte si zábavu naplnoPořiďte si Smart TV od Samsungu a užijte si zábavu naplno | Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.S moderními technologiemi trávíte hodiny denně. Vybírejte proto dobře, které používáte. Smart TV od Samsungu vám vedle sledování filmů a seriálů nabízí pestrou škálu her. Provoz je díky systému umělé inteligence finančně úsporný. S chytrou televizí můžete propojit mobil, notebook i další zařízení, jako jsou spotřebiče. Informace ze všech zařízení jsou přitom důkladně zašifrované. 

Chcete se dozvědět více o multifunkční Smart TV od Samsungu? Klikněte zde.