Video placeholde

Když chcete hrát online o prachy, aspoň si nastudujte pravidla

V naší sérii o pravidlech bezpečného hraní občas padneme na něco, co zní jako téměř zbytečná připomínka. “Přečtěte si pravidla před hrou” může znít jako formalita, ale není. U online hazardu je herní plán extrémně důležitou součástí hry. Ať už hrajete casinové hry nebo se pouštíte do kurzového sázení.

Prostudovat si herní plán zní jako taková ta poučka, kterou vám vlastně nikdo nemusí dávat. Jako když je na kanystru s benzínem napsáno: NEPIJTE. Ale obzvlášť ostřílení hráči online hazardních her na tohle důležité pravidlo často hřeší, stejně jako vy nečtete každé cookies a každé “podmínky užití aplikace”. Poučenější hráči se však do plánu podívají vždy, protože vědí, že tam najdou hromadu užitečných věcí.

Nejčastěji se v pravidlech vyhledává takzvané RTPéčko, tedy Return-To-Player. A naprosto oprávněně. Tohle jedno číslo v podstatě stanovuje, kolik prosázených peněz se musí vrátit zpátky do rukou hráčům. Když je například RTP stanoveno na osmdesát, z každé prosázené stokoruny se osmdesát korun vrátí zpět hráčům do kapsy. Ne nutně těm hráčům, kteří to kilo vsadili, ale nějakým ano.