Zdroj: ZONER a.s.

ZonerCloud vítězí ve srovnání výkonu VPS nad předními světovými poskytovateli

Cloudové služby nabízí mnoho firem, přesto ne každý poskytovatel ve výsledku dosáhne požadovaného výkonu serverů. Provedli jsme srovnání cloudových služeb nabízených předními světovými poskytovateli. VPS od ZonerCloud.cz nadále nabízí nejlepší výkon na trhu a snižuje spotřebu energií a další náklady v českých firmách.

Nejnovější srovnání výkonu virtuálních serverů nám určilo jasného vítěze na poli výkonu. Své prvenství obhájila společnost ZONER a.s. se svým projektem ZonerCloud.cz. Do nejnovějšího srovnání výkonu virtuálních serverů byly dále zapojeny společnosti Amazon, Google a Microsoft. ZonerCloud zvítězil ve všech 6 kategoriích.

Dlouhodobě sázíme na jedničku na trhu, společnost DELL, která svými špičkovými technologiemi opět přispěla k rozvoji našeho datacentra. Do nabídky služeb jsme přidali virtuální servery s novými procesory AMD EPYC Genoa, které ve výkonnostních testech bez problému předčily největší světové poskytovatele cloudu.” říká Patrik Vaníček, vedoucí projektu ZonerCloud.cz

Výběr konkurenčních služeb a parametrů serverů

Do srovnání výkonu byli vybráni brněnský ZonerCloud a 3 největší světoví poskytovatelé - Amazon, Google a Microsoft. U každé společnosti proběhla objednávka virtuálního serveru s plným administrátorským (root) přístupem.

Aby bylo srovnání co možná nejobjektivnější i z geografického pohledu, vybrali jsme vždy nejbližší dostupná datová centra v Německu.

Test dále kladl důraz na srovnání stejného počtu virtuálních procesorů (CPU) a dalších základních parametrů, jako je velikost RAM nebo SSD.

Metodika srovnání a typy testů

Testování výkonu VPS probíhalo na platformě Phoronix Test Suite (verze 10.8.4), která je celosvětově uznávaným nástrojem pro nezávislé výkonnostní testy.

Jako operační systém testovaných VPS byl zvolen Debian 12, na kterém byly před spuštěním testů provedeny veškeré aktualizace, aby byly podmínky co nejvyrovnanější.

Srovnání bylo rozděleno do 6 kategorií. Celý proces zabral 1 týden a obešel se bez výraznějších komplikací.

Výsledky testu

První test měří dobu potřebnou k přeložení linuxového jádra. Kompilace je komplexní problém, který prověří mnoho aspektů chování serveru.

ZONER a.s.

7-Zip komprese dat je klasickým testem pro prověření hrubé síly CPU.

ZONER a.s.

Provoz webového serveru posílá řadu souběžných požadavků na připravený Apache HTTPD server.

ZONER a.s.

Provoz aplikačních skriptů otestuje dovednosti a vyzkouší různá zákoutí chování PHP, nejpoužívanějšího programovacího jazyka.

ZONER a.s.

Dbench provádí mnoho souborových operací a dává tak jasnou představu o chování disku pod zátěží.

ZONER a.s.

Použita paměťová databáze Redis s permanentním diskovým úložištěm je skvělým prostředkem pro běžné úlohy, něco mezi memcache a relační databází.

ZONER a.s.

ZonerCloud v testu potvrdil, že svým zákazníkům nabízí nejlepší výkon a dostupnost virtuálních serverů za skvělou cenu. Díky neustálým inovacím a rozšiřování své serverové infrastruktury je stále o krok před konkurencí.

Přejděte do ZonerCloudu a ušetřete až 70 % nákladů na energie

Provozovat vlastní mailové, aplikační nebo souborové servery začíná být velmi drahé. Ve většině případů servery ve firmě fungují nepřetržitě, i když je zrovna aktivně nikdo nevyužívá. Spotřebovávají tak zbytečně velké množství energie. S jejich provozem se kromě energetických nákladů pojí i výdaje na pořízení, údržbu a správu serveru, zálohování dat a licencování softwaru. Navíc je třeba připlácet i za podpůrné systémy jako je klimatizace, UPS a síťové komponenty.

Standardní VPS z nabídky ZonerCloudu je řádově o 50–70 % levnější, než jsou měsíční náklady na energie jednoho fyzického serveru bez dalších nutných zařízení a jeho správy.

Úplný přechod na cloudové řešení dává největší smysl zejména pro menší a střední firmy. Cloud pro ně bude velkým přínosem díky němuž dosáhnou výrazného snížení nákladů.

Nejvýkonnější VPS od ZonerCloudu se slevou 50 % a dárkem ke každé objednávce  

Pro maximální dostupnost služeb ZonerCloud disponuje třemi na sobě nezávislými poskytovateli internetového připojení a záložními systémy napájení. Díky vlastnímu datacentru v kategorii Tier III se sídlem v Brně jsou data uživatelů důkladně zabezpečena a neopouštějí hranice ČR.

Vyzkoušejte virtuální servery z nabídky ZonerCloudu se 100% garancí vrácení platby při nedostupnosti serveru, zřízením do 55 vteřin a možností si server nejdříve nezávazně vyzkoušet. Nyní s akční slevou 50 % a dárkem ke každé objednávce.

Pokud nevíte, jaké řešení zvolit, nechte si od nás poradit

Nevíte-li si rady s výběrem služby, kontaktujte zdarma zákaznickou podporu ZonerCloud.cz, nechte si sestavit řešení na míru a přidejte se mezi ostatní firmy, které se ZonerCloudem ušetřily peníze a zefektivnily provoz svých systémů.