Dyson představuje svůj nejvýkonnější bezkabelový vysavač

Dyson představuje svůj nejvýkonnější bezkabelový vysavač Zdroj: Dyson

Dyson představuje svůj nejvýkonnější bezkabelový vysavač
Dyson představuje svůj nejvýkonnější bezkabelový vysavač
Dyson představuje svůj nejvýkonnější bezkabelový vysavač
4
Fotogalerie

Převratná novinka ve světě úklidu: Dyson představuje svůj nejvýkonnější bezkabelový vysavač

Společnost Dyson uvádí na trh svůj nejvýkonnější bezkabelový vysavač s plně utěsněným filtračním systémem HEPA pro celý přístroj. Je zkonstruován tak, aby zachytil 99,9 % částic již od velikosti až 0,1 mikronu. Jedná se o první vysavač Dyson vybavený novou generací hyperdymiového motoru, který se otáčí rychlostí až 135 000 otáček za minutu a poskytuje bezkonkurenčně silný sací výkon. Inovovaná podlahová hubice Fluffy OpticTM odhaluje díky zvýšení intenzity a dosahu zeleného paprsku dvojnásobné množství mikroskopického prachu.

Hyperdymiový motor nové generace

Motor Hyperdymium páté generace je menší, rychlejší a výkonnější než jeho předchůdce. Točí se až devětkrát rychleji než motor Formule 1! Díky tomuto výkonu má vysavač Gen5detect™ nejsilnější sací výkon ze všech bezkabelových vysavačů Dyson. Inženýři tento motor kolem kratší hřídele a spojili více dílů do jednoho, což umožnilo kompaktnější formát, zabalený do jediného kusu přesně tvarovaného rámu. Výkon je díky tomu maximálně efektivní. Filtrace HEPA v celém vysavači zajistí, že prach a částice virů zůstávají zachyceny v odpadní nádobě Vysavač Dyson Gen5detect™ je vybaven nejpokročilejším pětistupňovým filtračním systémem dle standardu HEPA, díky kterému je celý vysavač komplexně utěsněný. Díky tomu ve výsledku vypouští čistější vzduch než ten, který dýcháte. Vnitřní část filtrační jednotky dlouhá 1,9 m 145krát dokáže zachytit 99,99 % potenciálně škodlivých částic již od velikosti 0,1 mikronu, a to včetně virů. 14 cyklonů umístěných v řadě za sebou vytváří odstředivé síly až 100 000 G a díky tomu dokážou zachytit prach a jiné nečistoty z proudu vzduchu. Nedochází tak k poklesu sacího výkonu, což zajišťuje optimální vlastnosti pro každý úklid.

Osvětlení odhalí dvakrát více neviditelného prachu

Globální studie Dyson z roku 2022, která se zaměřovala na prach, odhalila, že 95 % lidí v důsledku pandemie covidu-19 uklízí stejně, ne-li více než v loňském roce, aby zajistili, že jejich domovy zůstanou čistým a zdravým místem. Podle Dyson Global Dust Study je však 40 % lidí motivováno k úklidu pouze tehdy, když je jejich domov zaprášený nebo když se na podlaze objeví viditelný prach a špína. V roce 2020 takto odpovědělo 33 % respondentů.

V roce 2021 byla představena vlastní technologie Dyson, která dokáže osvětlit prach a tím při úklidu odhalit i mikroskopické částice skrývající se v domácnosti. To znamená, že prach na povrchu podlahy, který je jinak pouhým okem neviditelný, lze spatřit pomocí zeleného světelného paprsku ve tvaru vějíře.

Vysavač Gen5detect™ disponuje přepracovanou podlahovou hubicí Fluffy Optic™, která produkuje dvojnásobně silnější paprsek světla, čímž pokryje ještě větší část vaší podlahy. Inženýři společnosti Dyson navrhli nový zdroj světla tak, aby byl umístěn co nejníže v koncové části podlahové hubice Fluffy Optic™ a promítal paprsek světla, který osvětluje pouze částice na podlaze. To byla obrovská konstrukční výzva – vměstnat optiku, desku s plošnými spoji (PCB) a tepelné řešení do malého prostoru, aniž by to ohrozilo nasávání nečistot.

Nové uživatelské rozhraní a pokrok v softwaru: Zjistěte, kdy je vaše domácnost čistá

Technologie osvětlení změnila způsob, jakým lidé uklízejí. Vysavač Dyson Gen5detect™ se těmito zkušenostmi inspiroval a představuje zcela přepracované uživatelské rozhraní (UI), které nyní uživatelům v reálném čase ukazuje, kdy je povrch jejich domova čistý. Piezoelektrický senzor využívá akustické snímání. Počítá a kategorizuje velikosti částic a sloupce na LCD displeji nyní v reálném čase stoupají a klesají podle objemu odstraněných nečistot. Majitelé díky tomu vědí, na kterých místech mají pokračovat a věnovat úklidu více času.

Kromě aktualizace uživatelského rozhraní vyžadoval motor Gen5 od inženýrů také vývoj nového softwaru pro monitorování a řízení otáček, výkonu a teploty motoru. Ten funguje ruku v ruce s novým uživatelským rozhraním a umožňuje majitelům samostatně řešit případné problémy a pečovat o svůj vysavač.

Mezi další klíčové vlastnosti vysavače Dyson Gen5detect™ patří:

  1. Vestavěný kartáč na prach a štěrbinová hubice: Vysavač se během několika sekund promění v nejvýkonnější ruční vysavač Dyson. Uvnitř trubice je ukrytý vestavěný kartáč na vysávání prachu a štěrbinová hubice, které šetří čas mezi úklidem podlahy a úklidem jiných povrchů.
  2. Ovládání pomocí jednoho tlačítka: Místo klasického spouštěcího tlačítka má tlačítko pevné pro pohodlnější a nepřetržitý úklid. To také umožňuje uživatelům vyměnit si ruce při překonávání překážek, což usnadňuje práci s vysavačem.
  3. Baterie s nízkou spotřebou energie: Až 70 minut sacího výkonu, to je nejdelší doba chodu u bezkabelového vysavače Dyson v historii. Pokročilá 10článková lithium-iontová baterie zajišťuje dlouhotrvající sací výkon bez poklesu.
  4. Pomocník pro velký úklid: Nejvýkonnější bezkabelový vysavač Dyson váží pouze 3,5 kg a disponuje nádobou o objemu 0,77 l.
  5. Snadné a bezdotykové vyprazdňování sběrné nádoby: Rovná, štíhlá odpadní nádoba je vybavena mechanismem vysunutí s výklopným dnem, který vyžene nečistoty ven jedním plynulým pohybem. Silikonová manžeta po celém obvodu nádoby stírá kovovou mřížku filtru, abyste se zbavili prachu a nečistot, aniž byste si ušpinili ruce.

Bezkabelový vysavač Dyson Gen5detect™ je k dostání na www.dyson.cz.