Na co byste si měli dát pozor v Egyptě?

Na co byste si měli dát pozor v Egyptě? Zdroj: dotFOX s.r.o.

Na co byste si měli dát pozor v Egyptě?

Egypt je doslova turistickým rájem. Krásnou dovolenou zde však prožijete za předpokladu, že se dopředu řádně připravíte a víte, na co si dát pozor. To vše a mnohé další vám nyní prozradíme.

Exotická dovolená v Egyptě je zárukou nevšedních zážitků. Ve prospěch této destinace hovoří primárně cenová dostupnost. All-inclusive služby, které za stejné peníze povětšinou převyšují evropský standard. V této destinaci se budete mít krásně a nic vám nebude chybět. Pokud se rozhodnete navštívit Egypt, měli byste si o této zemi přečíst něco dopředu.

Jak je to s vízem a bezpečností?

Možná jedny z prvních otázek, které vás napadnou při pomyšlení na Egypt. Co se týče víza, je naprostou nezbytností. Potřebujete ho nejenom vy, ale i vaše malé ratolesti. Pozitivní zprávou je to, že si ho můžete zakoupit až po přistání na letišti.

  • Hurghada
  • Luxor
  • Káhira
  • Marsa Alam a ostatní

Mnohé otázky jsou vznášeny také v souvislosti s bezpečností. Ani v tomto ohledu se nemusíte ničeho obávat. Stačí jen dodržovat případné výstrahy Ministerstva zahraničí a několik zásad. Určitě dodržujte společenskou etiketu s ohledem na tamní náboženství. Jakýkoliv fyzický kontakt na veřejnosti je nepřípustný. Myslete na to, že alkohol je v Egyptě zakázaný, kromě hotelových resortů. Dovolená v Egyptě bude o to lepší, když si na přelidněných místech pohlídáte své osobní věci a cennosti před nenechavci a kapesními zloději. Přesně na takové věci si dejte v Egyptě pozor.

Na co byste si měli dát pozor v Egyptě?Na co byste si měli dát pozor v Egyptě? | dotFOX s.r.o.

Očkování a měna

Další část praktických rad zaměříme na tematiku očkování. Není nic jako povinné očkování do Egypta. O to více byste však měli dbát základních hygienických návyků. Konzumace místní vody by vám totiž mohla zapříčinit nejednu střevní komplikaci. Je to známá Faraonova pomsta, které je lepší se vyhnout.

I když se v Egyptě platí egyptskou librou, můžete zde využívat americké dolary. Na mnoha místech zaplatíte také eurem. Připravte se však na to, že místní obyvatelé jsou zvyklí na určitý bakšiš neboli spropitné za jakékoliv služby vykonávající pro vás samotné.

Na co byste si měli dát pozor v Egyptě?Na co byste si měli dát pozor v Egyptě? | dotFOX s.r.o.

Pro Egypt je zároveň typické smlouvání. Až se vydáte na místní tržnice, abyste poznali tradice tamních obyvatel, smlouvání se jednoduše nevyhnete. Pro Egypťany je to způsob obchodu, který povětšinou končí i poloviční cenou. Na smlouvání si zkrátka zakládají.

Objevte všechny krásy Egypta

V okamžiku, kdy budete vědět, na co všechno si dát v Egyptě pozor, zaměřte se na to, co vám nabídne oblíbená Hurghada a ostatní letoviska. Egypt totiž není jenom o relaxaci na pláži a vodních radovánkách. Tato země nahrává milovníkům objevování a poznávání.

  • Memnonovy kolosy
  • Luxorský chrámový komplex
  • Pyramidy v Gíze
  • Bazar Chán Al-Chalílí
  • Chrám Bohyně Isis

A ve výčtu podobných zajímavostí by šlo jistě pokračovat. Vypravit se můžete také k chrámové podmořské oblast Ras Nasrani a zapomínat byste neměli na Národní park Gebel Elba. Nevšedním zážitkem se pak stává plavba po řece Nil.

Příprava na krásnou dovolenou

Jak můžete správně tušit, příprava na Egypt do jisté míry nezná hranic. Čím více věcí si nastudujete, tím méně budete v dané situaci zaskočeni. A pokud nechcete ztrácet svůj omezený čas na dovolené v Egyptě, mějte dopředu připravený itinerář míst, kam se chcete podívat. V tom a mnohém dalším vám bude nápomocen cestovatelský portál cKlub.cz. Projekt, který nabízí čtenářům spoustu hodnotných informací.

  • Recenze hotelů
  • Zájezdy online
  • Cestopisy
  • Praktické informace

Přesně tohle je naučný zdroj a zároveň studnice tipů pro nezapomenutelná působiště v Egyptě. Vydejte se poznat tuto překrásnou exotickou destinaci, kde si užijete od každého něco. Od slunka, přes moře, až po písečné duny.