Zdroj: szilviabasso, unsplash.com

5 tipů na dárky pro muže

Nezáleží na dostupném budgetu, důležitá je myšlenka. Jen vy znáte své blízké a dokážete odhadnout, jaký dárek by pro ně mohl být tím pravým. Bude to doutník? Parfém? Či snad zvolíte cestu vlastnoručně vyrobeného přání? Přinášíme vám pár tipů, čím své blízké obdarovat.

1. Vůně dělá člověka

Nedílnou položkou na seznamu každého muže je jednoznačně kvalitní pánský parfém, který podtrhne jeho osobnost. Vybírat můžete od toaletních a parfémových vod přes vodu po holení až po klasické kolínské a parfémy. Někomu lépe sedí lehké citrusové či květinové vůně, jinému zase těžší orientální nebo dřevité. Pokud však obdarovávaní již mají nějaký oblíbený parfém, který používají léta, můžete jít takzvaně „na jistotu“ a pořídit právě ten. Mezi nejprodávanější vůně pak tradičně patří například Dior Sauvage či Fahrenheit od Diora, Boss Bottled od značky Hugo Boss nebo Acqua di Giò z dílny Giorgia Armaniho.

2. Kreativita je na vaší straně

I když se vašemu rozpočtu mohou klást určité meze, fantazii vůbec. Muže jistě potěší vlastnoručně vyrobený dárek. Vytvořit můžete jednoduché přáníčko, svíčku, nebo třeba hru (karetní, deskovou, nebo pokud to umíte, i počítačovou). V případě, že byste se chtěli pouštět do něčeho složitějšího, můžete zkusit ušít nebo uplést kousek oblečení, případně zhotovit menší doplněk – peněženku, tašku, plyšáka do auta nebo jako klíčenku. Ať už vymyslíte cokoliv, nezapomínejte, že do dárku vložíte kromě svého času a úsilí i kus sebe, což jej udělá o to cennějším.

3. Kávu, nebo něco ostřejšího?

Máte doma milovníka dobré kávy nebo čaje? Věnujte mu kvalitní kávová zrna, čaj, případně doplňky jako hrnek, konvičku, nebo třeba french press. Sáhnout však můžete i po něčem tvrdším, alkohol jako dárek ještě nikdy nic nezkazil.

4. Gentlemani ještě nevymřeli

Tabákový dým, perfektně padnoucí oblek, drink v jedné ruce, doutník v druhé. Každý muž si alespoň jednou přál být přesně takový – elegantní gentleman jako James Bond nebo postava ze starého mafiánského filmu. Skvělým dárkem může být jednoduchá placatka nebo skleničky na alkohol (whiskovky), které můžete vylepšit speciálním gravírováním. Ke správnému mafiánovi patří také doutník. K tomu se perfektně hodí rum, obzvlášť ten karibský. Gentleman musí i nějak vypadat, potěšit tak můžete módními doplňky. Manžetové knoflíčky, kravatová spona, nebo například prsten s rodinnými iniciálami jsou dárky, ze kterých se navíc může stát pěkné rodinné dědictví.

5. Společné nemusejí být jen geny

Vezměte svého přítele, tatínka, nebo dědečka do tetovacího salonu a zpečeťte své pouto společným tetováním. Nemusí to být nic velkého ani složitého, hlavní je, aby to pro vás mělo význam. Milým nápadem je například obrázek, který nakreslil ten druhý, nebo něco, co se vám vybaví při slově táta/děda. Pojmout to můžete i minimalisticky a nechat si vytetovat pouze iniciály. A pokud vám to tatér dovolí, třeba se budete moct potetovat navzájem.