Zdroj: HT DVEŘE s.r.o.

Jsou vaše bytové dveře dostatečně bezpečné?

Když necháte svůj byt osamocený, lupiči můžou slavit. A je jedno, jestli jen odejdete do práce, nebo vyrazíte na 10 dní do hor. Pokud není váš byt dostatečně zabezpečený, nezvaným návštěvníkům nebude nic bránit v tom, aby si prohlédli vaši domácnost. Abyste byli co nejlépe připraveni, sepsali jsme vám pár základních aspektů, na které nesmíte při ochraně svého bytu zapomenout.

Bez dobré pojistky jde o hazard

V případě, že opravdu budete mít tu smůlu a někdo se k vám vloupá, budete vděční svému mladšímu já za zařízení dobré pojistky. Ta vám totiž může pokrýt náhrady za odcizený majetek a případně poškození bytových dveří a dalšího vybavení.

Samozřejmě je vždy nejlepší, když k této situaci vůbec nemusí dojít. Ztrátě vašeho majetku a poškození bytových dveří se můžete vyhnout třeba tak, že si pořídíte dveře bezpečnostní.

Lupič je totiž na první dobrou velmi rychle pozná a svůj úmysl vykrást vaši domácnost si s největší pravděpodobností ihned rozmyslí. Překonat takové bytové dveře totiž není vůbec snadné a lupič by této snaze musel věnovat opravdu hodně času a hrubé síly, která by byla slyšet po celém bytovém domě. Pravděpodobnost, že by se mu to podařilo a nikdo ze sousedů nezavolal policii, je tak v podstatě nulová.

S kvalitními bezpečnostními dveřmi do bytu navíc můžete získat slevu na pojištění domácnosti.

HT DVEŘE s.r.o.

O zbytek se postarají bytové bezpečnostní dveře

Zatímco v domě se k vám zloději mohou dostat i jinak než přes vchodové dveře, v bytě je tato pravděpodobnost minimální. Proto byste neměli podcenit důležitost bezpečnostních dveří do bytu. Zatímco klasické dveře pro lupiče nepředstavují téměř žádnou překážku, bezpečnostní dveře už budí potřebný respekt.

Pořizovací cena kvalitních bytových dveří sice nepatří k nejnižším, ale jedná se o investici, která se rozhodně vyplatí. Minimálně vám umožní v noci klidně spát a užívat si naplno dovolenou, aniž byste se museli strachovat o bezpečí své domácnosti.

Pokud si koupíte bezpečnostní dveře do bytu s třídou 3, pak budou odolné proti nejčastějším nástrojům, které zloději používají. Třeba ruční vrtačce, páčidlu nebo šroubováku. A nikdo je ani nevysadí z pantů.

HT DVEŘE s.r.o.

Kromě ochranné funkce získáte s novými bytovými dveřmi i skvělé tepelně-izolační vlastnosti a protihlukovou i protipožární ochranu. Tedy pokud se nerozhodnete nasadit bezpečnostní dveře do stávající zárubně. Pak by o své těsnící vlastnosti vysoce pravděpodobně přišly. Vždy si proto pohlídejte, že vám spolu s vchodovými dveřmi vymění i starou zárubeň za novou.