Zdroj: Depositphotos.com

Světová atletika se sjede do Ostravy. Zlatá tretra opět přivítá řadu hvězd!

Zlatá tretra je každoročně nejprestižnějším atletickým mítinkem v Česku.  Už 62. ročník závodu nebude výjimkou ani letos. Na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích se už toto úterý představí několik velkých jmen světové atletiky v čele s Armandem Duplantisem. V silné konkurenci se ovšem neztratí ani Češi. Zazáří někdo z nich? A dočkáme se nějakých překvapení nebo i rekordů?

Na výsledky si můžete vsadit s bonusem u Fortuny. Zlatá tretra patří dlouhodobě k největším sportovním akcím roku v Česku. V atletickém světě má ostravský podnik výborný zvuk, což pokaždé potvrzuje startovní listina plná světových hvězd. Sportovci si v Ostravě pochvalují kvalitní závody, výbornou organizaci a především vynikající atmosféru. Ostatně právě kvůli tomu přijel hvězdný sprinter Usain Bolt do Ostravy celkem devětkrát!

Ani letos nebude ve startovní listině chybět spousta velkých jmen světové atletiky,  a to včetně několika světových rekordmanů. Ve skoku o tyči bude předvádět své umění Švéd Armand „Mondo“ Duplantis. Jedna z největších osobností současné atletiky dokáže pravidelně posunovat hranice světového rekordu, podaří se mu to i v Ostravě? Dalším rekordmanem na vítkovickém tartanu bude koulař Ryan Crouser. V oštěpu se zase představí aktuální mistr světa Anderson Peters. Útok na rekord mítinku na 1500 metrů pak vyhlásil Etiopan Lamecha Girma. Mezi ženami organizátoři právem upozorňují například na Tobi Amusanovou z Nigérie, která loni nečekaně zaběhla loni světovém šampionátu světový rekord v běhu na 100 metrů překážek.

Pro české atlety je ostravský podnik často i srdeční záležitostí, domácí půda je totiž dokáže vybičovat k výborným výkonům. Největší hvězdou národních barev bude bezpochyby legendární oštěpařka Barbora Špotáková. Dvojnásobná olympijská vítězka sice loni oznámila konec kariéry, nakonec ale ještě tak úplně nekončí. Podle organizátorů však půjde o její loučení se Zlatou tretrou, domácí prostředí a divácká podpora by tak stále úřadující světovou rekordmanku mohly namotivovat k dalekému hodu. Startovní listina obsahuje i další známá česká jména. Soupeřkou Špotákové bude Nikola Ogrodníková, která se o víkendu zaskvěla na Evropských hrách v Krakově, kde druhým místem přispěla k udržení národního týmu mezi elitou. Mezi oštěpaři se fanoušci mohou těšit na Jakuba Vadlejcha, jehož letošní výkony jsou pro úterní závod velkým příslibem. V kouli bude o dobrý výsledek házet Tomáš Staněk, v běžeckých disciplínách vysoko pomýšlejí také Filip Sasínek na půlce nebo Kristýna Mäki na mílové trati. Publikum jistě požene i mladé naděje české atletiky, pro něž bude Zlatá tretra ideální příležitostí, jak prorazit.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.