Zdroj: monkeybarprague.com

8
Fotogalerie

S uměním namíchat koktejl získá každý večírek nový rozměr

Vaše opice je naše věc. S tímto úsměvným sloganem láká již více než rok pražský The Monkey Bar z Opletalovy ulice všechny milovníky kvalitních drinků. Nově teď nabízí i workshopy určené pro veřejnost, kde si může každý vyzkoušet, jaké to je stát na druhé straně barového pultu.

Sám manažer podniku Benedikt Houda navíc dodává, že profese barmana není jen o míchání alkoholických bází, ale též o komunikaci s hosty, pro které se stává během večera zpovědníkem. Naučit se být dostatečně empatický a vnímavý se pochopitelně bude hodit i při mnoha jiných příležitostech.

monkeybarprague.com

Barman říká: Dělejte to po mně!

Historie a vznik světově vyhlášených koktejlů, které si lze objednat v New Yorku, v Sydney, v Praze i kdesi za polárním kruhem, je často napínavější než uměle fabulované scénáře hollywoodských filmů. A právě s tím se seznámí všichni amatérští mixologové – včetně vás – hned na začátku. Kromě fascinujícího povídání budou pravidelné workshopy v The Monkey Baru korunované přípravou čtyř drinků sledujících nadčasové „tekuté“ trendy. Některé z klasických koktejlů oblažují chuťové pohárky milovníků kvalitního pití i více než 100 let a zapsaly se tak do kroniky toho nejlepšího, co člověk kdy vymyslel. Přesnou recepturu si pochopitelně odnesete domů, ale co je kousek popsaného papíru proti okamžiku naplnění shakeru kostkami ledu či přípravě vlastního domácího sirupu? Jen pod vedením profesionála pochopíte, že barmanství nestojí na akrobatickém vyhazování lahví – umění zvaném flair bartending – ale na dokonalých surovinách a jejich kombinaci v poměru, kde je i pár kapek navíc zbytečných a vlastně na škodu.

monkeybarprague.com

A když vyhládne?

Zážitek z workshopu doplní chutné občerstvení od šéfkuchaře téhož podniku, které se nese na tematické vlně každého z večerů. První společná cesta vede do Itálie, s níž jsou spjaty aperitivy jako Milano Torino, Americano, Negroni Sbagliato či perlivé Bellini vyladěné do sladka díky šťávě z broskví. Další workshopy zamíří do Mexika nebo se ponesou v duchu legendárních koktejlů známých amerických klasik. „Cílem je ukázat všem zájemcům, jaký je rozdíl mezi běžným popíjením drinků a vychutnáváním sofistikovaného míchaného nápoje. Naučíme vás základy přípravy koktejlů, a tím posuneme vaši foodie vášeň na další úroveň. A třeba už na některém z dalších večírků zazáříte jako hvězda společnosti, pokud si osvojíte základní znalosti a triky,“ popisuje koktejlový workshop připravovaný v The Monkey Baru manažer Benedikt Houda.

monkeybarprague.com

Kde akci zarezervovat?

Termíny koktejlových setkání budou vypsané na stránkách monkeybarprague.com nebo na Instagramu Monkey Bar Prague (@monkeybar_prague) | Instagram. Kapacita je přitom omezena pouze na 8 lidí a cena za osobu činí 2 200 Kč (zahrnuje čtyři koktejly, chutné tapas, vodu, a hlavně recepturu s sebou). Pokud byste si přáli soukromý workshop jen pro vaši partu, i na tom se lze domluvit s ohledem na běžný provoz baru. Tématům workshopu se meze nekladou. V každém případě to je zážitek, který vám budou kamarádi a známí závidět.