Zdroj: dotFOX s.r.o.

Díky americké hypotéce může získat bezúčelovou půjčku v řádech milionů

Stále oblíbenější je u spotřebitelů americká hypotéka, nabízející peníze na cokoliv. Americká hypotéka je zajištěna nemovitostí, peníze ale můžete využít na nákup chalupy nebo výstavbu garáže. V mnoha ohledech je americká hypotéka pružnější než tradiční hypotéky. Ty jsou podmíněné výstavbou nového domu nebo připravené rekonstrukce. Peníze z té americké ale můžete použít na cokoliv. Podle ceny vaší nemovitosti mohou americké hypotéky nabídnout i několik milionů korun.

Porovnejte si americké hypotéky

Protože je americká hypotéka relativně nový produkt, můžete si při výběru pomoci hypoteční kalkulačkou. Ta vám srovná jednotlivé podmínky hypoték, podle vámi zadaných údajů. Podle nastavených parametrů vám kalkulačka dokáže poradit s americkou hypotékou na míru. Informace jsou vždy aktuální a získávány přímo z bank. Máte tedy jistotu, že uvidíte jen platné nabídky, o které můžete aktuálně požádat. Nespornou výhodou americké hypotéky je možnost použít finance na cokoliv. Peníze můžete využít na koupi nového auta, víkendové chaty nebo klidně na vybavení do firmy. Jen málokterý poskytovatel americké hypotéky podmiňuje využití na náklady spojené s bydlením.

Protože vám hypotéka umožní použít peníze na cokoliv, podmínky jsou zde o něco přísnější než u běžného hypotečního úvěru. Banka totiž neví, na co peníze použijete a tím rizikovost vašeho úvěru stoupá. U amerických hypoték je běžné, že je úrok vyšší zhruba o 1,5 %, oproti běžným hypotékám. Maximální doba splatnosti je stanovena na 20 let a půjčku je možné vzít pouze do 75 % z ceny zastavené nemovitosti. Pro přehlednější porovnání podmínek u jednotlivých nabídek vám pomůže kalkulačka hypoték.

Zvažte, zda nebude stačit spotřebitelský úvěr

Přestože je schvalování americké hypotéky rychlejší než u té klasické, je dobré srovnat hypotéky také se spotřebitelským úvěrem. Minimální výše americké hypotéky je totiž 200 000 Kč, a pokud potřebujete půjčit nižší částku, je lepší se podívat po běžném spotřebitelském úvěru. Při žádosti o americkou hypotéku dokládáte bance pouze svůj příjem a odhad ceny nemovitosti. Vyhnete se tedy dokumentům, které souvisí s plánováním čerpání hypotéky. Díky tomu lze americkou hypotéku získat za 2 až 3 týdny. Spotřebitelský úvěr do 200 000 Kč ale vyřídíte ještě rychleji a na druhý den vám přijdou peníze na váš osobní účet. Pro menší částky není americká hypotéka výhodná. Navíc, klasický úvěr bude vyplacen snadno na váš běžný účet.

Může vás také zajímat, že americkou hypotéku můžete splatit předčasně, stejně jako tu klasickou. Nejlepší ale je naplánovat splacení na dobu, kdy vám bude končit fixace úroků. Pokud hypotéku splatíte před koncem fixace, může po vás banka chtít uhradit poplatky podle zákona o spotřebitelském úvěru. Poplatky by měly odpovídat nákladům vynaloženým na předčasné ukončení. Pokud se rozhodnete splatit hypotéku do dvou let od data sjednání, může po vás chtít banka uhradit veškeré úroky do konce smluvené fixace. Předčasné splacení tedy vždy konzultujte se svým poskytovatelem úvěru.