Zdroj: Univers Tech s.r.o.

4
Fotogalerie

Venkovní rolety fungující jako zateplení vám ušetří nemalé peníze

V současné době přijdou vhod tipy, jak ušetřit za čím dál nákladnější vytápění. Pokud vás příliš neláká představa ztlumení topení, vsaďte na chytřejší řešení. Díky venkovním roletám nepřijdete o svůj tepelný komfort, a navíc se nemusíte obávat vyúčtování za energie.

Rolety pro celoroční využití

Venkovní rolety jsou označovány za univerzální řešení pro zastínění oken. Oproti vnitřnímu stínění, jímž jsou žaluzie, látkové rolety nebo závěsy, efektivně v interiéru udrží optimální teplotu. V letních horkých měsících domov ochrání před nadměrným přehříváním, neboť zastaví sluneční paprsky ještě před okenním sklem. V zimě naopak slouží jako důmyslná tepelná izolace, neboť k oknu nevpustí sníh a mráz. Ve zkratce řečeno, předokenní rolety udrží teplo a tím výrazně sníží náklady za vytápění.

Náklady za energie na minimu

Kromě pořízení rolety za účelem úspory za topení byste měli věnovat pozornost i dalším možným únikům tepla. V prvé řadě jsou to správně seřízená okna a dveře. Jejich špatné utěsnění patří k největším žroutům peněz, jelikož jimi uniká největší množství tepla. Dále se zaměřte na radiátory, které by neměl zakrývat žádný nábytek. Vyhnout bychom se měli i dlouhým záclonám a závěsům přesahujícím topení, neboť zabraňují proudění tepla do místnosti.

Na rodinné i bytové domy

Předokenními roletami lze opatřit rodinný dům i panelák. Kromě úspory tepla vám přinesou i další benefity. Řeč je o odhlučnění rušných ulic až o 10 dB, pocitově je hluk eliminován o polovinu. Dalším neméně důležitým bonusem je zvýšení bezpečnosti, neboť potenciální nenechavce odradí od vloupání. Venkovní rolety mají navíc velmi jednoduchou montáž, snadné ovládání a údržbu. Jelikož si je můžete nechat zhotovit na míru a zvolit barvu, budou pěkným designovým doplňkem fasády vašeho domu.