Zdroj: SKIAREÁL KLÍNOVEC s.r.o.

13
Fotogalerie

Nová nejdelší sjezdovka v Česku vznikla v Skiareálu Klínovec

Mohutný rozvoj krušnohorského střediska v posledních letech zaznamenal asi každý fanoušek zimních sportů. Velké novinky přicházejí téměř každý rok. A velké překvapení se událo i letos. Skiareál Klínovec totiž neočekávaně oznámil spuštění nové nejdelší sjezdovky v Česku.

Z kdysi lokálního střediska s pár vleky se během deseti let stalo největší lyžařsky propojené středisko v ČR, které konkurenci utíká především díky zaměření na moderní lanové dráhy s krycími bublinami. Takové lyžaři doposud znali jen z alpských středisek, a právě Klínovec byl prvním areálem, který do Česka tyto supermoderní lanovky dovezl.

K nejdelší české sjezdovce přímo z lázeňského města

Nezapomíná se ale ani na sjezdovky. Mnozí lyžaři již nyní milují téměř 3 km dlouhou sjezdovku Jáchymovskou, která je určená lepším lyžařům a svou délkou i šířkou se vyrovná i mnohým alpským sjezdovkám. Hned vedle ní vznikla další sjezdovka tentokrát určená spíše začínajícím lyžařům či rodinám s dětmi.

SKIAREÁL KLÍNOVEC s.r.o.

Novinka se jménem Lázeňská měří 3 400 m, a stala se tak nejdelší tuzemskou sjezdovkou vůbec. Obsluhována je moderní lanovkou s pro Klínovec typickou oranžovou bublinou, ke které se člověk dostane přímo z lázeňského města Jáchymov, jehož část byla nedávno zapsána mezi kulturní dědictví UNESCO. U spodní stanice lanovky se navíc nachází i půjčovna vybavení a dětský park s lyžařskou školou, takže postaráno je opravdu o vše.

Nové večerní lyžování. Nejkomfortnější v ČR

No a pokud byste toho ani po celodenním lyžování neměli dost, tak minulý rok na Klínovci přišli pro změnu s úplně novým večerním lyžování. Nyní se nachází na nejoblíbenější modré sjezdovce Dámská a na vrchol vás doveze nová lanovka s vyhřívanými sedadly.