Zdroj: České vysoké učení technické v Praze

18
Fotogalerie

Prestižní studium vám pomůže nastartovat skvělou kariéru

Přidejte se k týmu úspěšných studentů a absolventů Fakulty strojní ČVUT v Praze! Naše studenty připravujeme na velké výzvy techniky pro 21. století. Během studia získají znalosti principů automatizace, robotizace, internetu věcí a prvků umělé inteligence. Naši absolventi mohou vymýšlet moderní stroje a technologie, které změní svět k lepšímu.

V nově akreditovaném bakalářském studijním programu Strojní inženýrství - https://www.fs.cvut.cz/si-bakalarsky-program/ – si naši studenti prohlubují znalosti v některém ze šestnácti oborově orientovaných profilů. Mohou se také podílet na perspektivních vědeckých projektech a využívat vybavení laboratoří pro vývoj vlastních nápadů nebo dokumentaci závěrečných prací. Ve studentských týmech se učí používat nové technologie, aby mohli postavit závodní formuli nebo letadlo, naprogramovat pro 3D tisk co nejlehčí součástky nebo zkoumat možnosti nových zdrojů energie.

České vysoké učení technické v Praze

Naše absolventy najdete v celé Evropě, v každém odvětví průmyslu Absolventi Fakulty strojní ČVUT v Praze se mohou uplatnit v technických funkcích, konstrukčních a technologických kancelářích, zkušebnách i ve službách a obchodu. Podílejí se také na vývoji kosmických technologií, vodíkových technologií, nových náhrad lidského těla, hybridních pohonů letadel, automatických výrobních linek a širšího uplatnění umělé inteligence a internetu věcí – https://fs.cvut.cz/absolventi/.

České vysoké učení technické v Praze

Mnoho studentů získává úspěchy již během bakalářského nebo magisterského studia a absolventi se skvěle uplatňují doma i v zahraničí https://fs.cvut.cz/uspechy-studenti/:

  • Na konci roku 2022 zvítězil tým našeho studenta v evropské soutěži EuroTeQ Collider nad týmy prestižních evropských univerzit. Porotce překvapil unikátním řešením využití odpadního tepla v redukční stanici plynovodu, k výrobě elektřiny.
  • Naše absolventka získala prestižní cenu programu EIT Manufacturing, za své řešení pro automatizaci a digitalizaci výroby v oblasti nátěrových hmot. Jedním z uplatnění jejího řešení je robotizace lakování v malosériové výrobě. Se svým nápadem se dostala až k „Minimum Viable Product“ – úspěšnému testování v provozu.
  • Jedna z našich absolventek se nyní připravuje na funkci operátorky sekundárního okruhu jaderné elektrárny Temelín. Svoji diplomovou práci zaměřila na chování pokročilého pokrytí palivových souborů během hypotetické havárie lehkovodního reaktoru.
  • Mnoho z našich absolventů pracuje na prestižních pozicích velkých průmyslových a technologických společností, jako např. Porsche, Renault, Škoda Auto, Bosch, Lindab, Veolia, Volkswagen, Siemens, Procter & Gamble atd.

České vysoké učení technické v Praze

Přijďte se přesvědčit, že i Vás dokážeme připravit na úspěšnou kariéru! Navštívit nás můžete buď osobně – termíny najdete zde: https://fs.cvut.cz/dod-fs/, nebo virtuálně na adrese https://vr.fs.cvut.cz/ . V našich laboratořích uvidíte zajímavé experimenty, poznáte způsob vzdělávání a můžete debatovat s našimi pedagogy i se studenty, kteří vás seznámí se studentským životem na ČVUT.