Zdroj: eobaly.cz

Vypadá obyčejně, ale má spoustu výhod. V čem je tahle krabice výjimečná?

Stěhujete byt, dům, stodolu nebo třeba kancelář? V tom případě budete potřebovat spoustu krabic, přepravek, pytlů, zkrátka všeho, co vám usnadní přenášení všech věcí. A není nic lepšího, než se v takovém případě spolehnout na zvlášť k těmto účelům navrženým krabicím na stěhování.

Proč stěhovací krabice?

Krabice na stěhování jsou konstruktérsky navržené tak, aby obstály v náročných podmínkách.

Samozřejmě můžete využít i zdarma dostupné krabice, např. kartonové přepravky z obchodů. V tom případě ale riskujete, že se krabice protrhne, propadne se jí dno nebo se rozlepí. Tyto krabice jsou určeny k tomu, aby se v nich dané zboží dostalo do obchodu a pak se mají ekologickým způsobem zklikvidovat. Pokud chcete mít větší jistotu, že krabice vydrží, zvolte stěhovací krabici.

Důvody, proč zvolit stěhovací krabici

  • Zpevněné dno, díky němuž nehrozí, že se vložené předměty propadnou skrz.
  • Ucha pro pohodlné přenášení usnadní přemisťování.
  • Speciálně navržená tak, aby unesla větší váhu. Maximální hmotnost uvádí prodejce, dbejte prosím na to, aby tato hmotnost nebyla překročena.
  • Potisk, který dělá stěhování přehlednější. Některé stěhovací krabice jsou opatřeny potiskem, např. jsou na nich předepsané místnosti, které si můžete zaškrtnout. Budete tak vědět, zda krabice obsahuje doplňky do obýváku, nádobí do kuchyně či nářadí do garáže. Mnohé jsou opatřeny alespoň předtištěnými linkami, kam můžete napsat libovolný text.
  • Opakovaně použitelné. Stěhovací krabice lze využívat, dokud se neopotřebují. Snesou opravdu hodně, ale rozhodně je nepoužívejte, jsou-li protržené, zprohýbané či promáčené.
  • Dodávají se v rozloženém stavu a k jejich složení není potřeba použití lepicí pásky ani lepidel. Složení je velmi rychlé a stejně tak i jejich uzavírání. Po použití je lze opět rozložit a uskladnit pro případ dalšího využití.
  • Vyrobeno z ekologického materiálu. Vlnitá lepenka je k životnímu prostředí šetrným materiálem, který lze recyklovat.  

Ať už se rozhodnete využít krabice na stěhování, nebo si vystačíte se standardními krabicemi, mějte na paměti jedno: Zbytečně se nepřeceňujte. Do krabic si naložte jen tolik, kolik dokážete unést. Dbejte na bezpečnost práce, a hlavně zachovejte pevné nervy!