Zdroj: Depositphotos.com

NHL se těší na zimní klasiku i hromadu zápasů. Nejslavnější hokejová liga v lednu nabere ostré tempo!

Letošní sezona hokejové NHL pomalu vstupuje do své druhé poloviny. Po vánočním klidu je v lednu v plánu pořádně ostrý plán zápasů, v němž už některé týmy budou muset začít honit ztracené body v boji o play-off. Hned na začátku ledna je navíc na programu také oblíbený Winter Classic, tedy zápas pod širým nebem. A důležitou roli budou hrát samozřejmě i Češi!

Slavná liga je v této sezoně velmi vyrovnaná. V tabulkách zatím k potěše českých fandů kraluje Boston, který svými góly táhne David Pastrňák. Na opačném konci naopak zabředlo ještě nedávno úspěšné Chicago s Petrem Mrázkem. V lednu ovšem může být všechno jinak, NHL totiž nabere doslova kvapíkové tempo. Tomu odpovídá i nahuštěný program, který začíná sérií zápasů hned na Nový rok. Základní část sezony se navíc v lednu přehoupne do své druhé poloviny. Zatímco v první půlce sezony mají jednotlivé týmy ještě dost času dohnat případná zaváhání, příval utkání v lednu už může o lecčems v bojích o play-off napovědět.

Největší zimní událostí NHL bude bezesporu další díl série Winter Classic. Zápasy pod otevřený nebem se v posledních letech staly už tradiční součástí každé sezony NHL, kterou přímo na místě v často mrazivém počasí sledují desetitisíce fanoušků a další miliony pak u televizí. Výjimkou nebude ani letošní zimní klasika mezi Bostonem a Pittsburghem, jež se uskuteční hned druhý den v novém roce. Týmy Davida Pastrňáka a Sidneyho Crosbyho se utkají na baseballovém stadionu Fenwey Park, kde hrají slavní Red Sox. Hokejový svátek navíc letos bude budit velkou pozornost i u nás doma, protože na ledě se představí i početná enkláva českých hokejistů. V dresu domácích se fanoušci mohou kromě populárního „Pasty“ těšit i na Davida Krejčího, Pavla Zachu nebo Tomáše Noska, v obraně Pittsburghu zase tvrdí muziku Jan Rutta.

Na své si ovšem hokejoví nadšenci přijdou i po venkovní show. V lednu jsou na programu bezmála dvě stovky zápasů, v některých dnech se jich bude hrát i více než desítka. Řada fanoušků v Česku tak zřejmě prožije probdělé noci, protože už v lednu se často rozhoduje o budoucnosti celé sezony některých týmů. Udrží si zatím suverénní Boston pozici na čele celé NHL? Vybřednou z dosavadního průměru poslední finalisté z Colorada a Tampy? Nebo vystřelí směrem vzhůru některý z klubů, které se zatím topí pod čárou postupu do vyřazovacích bojů? Na to si můžete vsadit s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.