Zdroj: Depositphotos

Potápěčský kurz otevře nové možnosti dobrodružství

V Česku sice lokality vhodné k potápění nemáme, avšak v dnešním světě už není žádným problémem cestovat. Proč ne právě tam, kde je v moři co vidět? Potápění si zamilovalo mnoho Čechů, a tak není divu, že i v Česku najdeme firmy, u nichž si lze udělat potápěčský kurz.

Kdo má v ČR zájem o potápění, ten už dost možná slyšel o firmě Seawolf. Kdysi ji založil Ing. Jan Wolf, milovník a instruktor nejen potápění, ale také jachtingu. Firma tudíž pořádá nejen potápěčské kurzy, ale připraví vás také na kapitánské zkoušky. Kdo si moře zamiluje, ten má spoustu možností se vzdělávat.

Jak probíhá kurz potápění?

Seawolf má v nabídce různé druhy potápěčských kurzů. Pro začátečníky je určen základní OWD, Open Water Diver, ten je sestavený dle výcvikového systému IANTD. Skládá se ze tří částí, ta první probíhá v učebně. Nejdříve je totiž potřeba se naučit nějakou teorii. Dále následuje čtyři až šest ponorů v bazénu, tedy v uzavřené vodě a pak čtyři až šest ponorů ve volné vodě. Kdo chce, může výcvik ve volné vodě zakončit v jezeře či lomu, stejně tak je ovšem možné ho uzavřít v moři, třeba v Chorvatsku či Egyptě. Po absolvování tohoto základního kurzu je možné se potápět až do 18 metrů.

Oblíbený je také kurz Buddy OWD, tedy kurz potápění ve dvojici, kdy jste zodpovědní nejen sami za sebe, ale i za svého kamaráda či partnera. Probíhá podobně, nejdříve musíte absolvovat teorii, pak se jdete potápět do uzavřené vody, a nakonec do otevřené.

Mezinárodně platné kurzy pro začátečníky i pokročilé

Seawolf ovšem nevychází vstříc jenom začátečníkům. Pro pokročilejší potápěče je určen třeba potápěčský kurz Basic Nitrox diver se směsí Nitrox EANx. V Deep Air Diver se naučíte potápět se vzduchem až do 39 metrů. Pro ty nejlepší je určen kurz Divemaster, kurz asistenta a průvodce potápění. Rozhodně tedy máte prostor se posouvat.